Opel Vectra V6

Opel Vectra V6

Član
A20DTH je napisao(la):
Ogi navijam da je kupis i da me provozes:cool:

Najmanji je problem kupiti, već je poroblem kad malo realno razmisliš, star auto, a plaćaš suvim zlatom državi da ga vozaš.:icon_mad:

Član
dellas je napisao(la):
Ogi nije to skupo za takav auto, mislim kakav nam je standard to je uzasno ali ima i gorih. Kod nas je registracija za taj auto cca 800 eura :icon_mad:

Meni je iskreno ŽAO dati tolike pare za registraciju, aj' prvi put i nekako, ali već sledeće godine bih poludio. Da su stara vre,ena pa da ga spustim na 2.5 i milina, onda oko 550KM registracija.
Zbog jebenih 100 ccm, 360KM skuplje.:icon_mad:

Član
A zamisli kod nas luksuz je preko 2000cm, pa to je strasno. Za 2.1 td peugeota 605 je 500e rega, preko 2.5 ide i do 1000, a preko 3.0 ide i do 2000e, sramota,a prosecna plata 350 :lol:. Steta je velika ne uzeti ga ali ako ti je to mnogo para za reg sta ces...onda bolje neki turbo sa manjom kubikazom, ali budi siguran da bi ova vectra bila bar 1000eura skuplja da joj je registracija 550km.

Član
stvarno ne znam zasto toliko, 165kw i 3000 kubika i platio sam 700km registraciju, i to prvu. Sarajevo osiguranje je u pitanju. Istina putarina je skuplja, ali to sto su tebi rekli je pretjerano:icon_mad:

Super Moderator
Ma registruj ga na nekog koleku ko ne zivi u rs, i vozaj tako sta ima veze sto nije na tebi? Tako je kako je jbg, motor kad registrujes od 1000 kubika recimo imas ove novije 998 kubika a kupis malo stariji 1001 kubik i platis puno vise registraciju

Član
ArminM je napisao(la):
stvarno ne znam zasto toliko, 165kw i 3000 kubika i platio sam 700km registraciju, i to prvu. Sarajevo osiguranje je u pitanju. Istina putarina je skuplja, ali to sto su tebi rekli je pretjerano:icon_mad:

Poenta ti je da kod nas u RS-u , platiš otprilike isto registracije kao i ti što si platio (možda i malo jeftinije) ali na to sve ide još i porez na luksuz u iznosu od 360KM za vozila od 2500-3150 kubika a nekih 700-njak maraka za preko 3150 tako da npr. ukupna godišnja davanja za registraciju za jedan BMW 530d iziđe od 1000-1100 maraka dok Mercedes W211 E320CDI(sa starim 3,2 motorom) zbog samo 50 kubika viška ima oko1500-1600 maraka...

Član
reg u brčkom za nju nije vise od 580km :) nit ima poreza na luksuz niti ima kakvih nameta. a auto je vrh i sa regom vredi 6000km jer sta imas da valja uzeti za 6000KM? sto neko rece golf 2gtd garaziran. i da znas ne moze i jare i pare. da je milion kubika a 10km reg. svugdje postoji taj porez na luksuz. ili sto narodna kaze svaka jeBachina skupo kosta. ali veruj da je auto u tip top stanju

Član
Ne znam može li se vozati auto u RS ako ga registrujem u FBIH?
***** ti državu, jedna država, 2 entiteta, 3 naroda, 4 pičke materine!

Član
OggyBoy je napisao(la):
je*em ti državu, jedna država, 2 entiteta, 3 naroda, 4 pičke materine!

od ovoga najvise patim definitivno, jesmo pogani cim smo dozvolili da nam ovo urade, na stranu sad registracija i te stvari, dijele nas po svemu ko da smo stoka:icon_mad::icon_mad:

nego ti buraz regaj auto na nekoga iz federacije, nek ti da punomoc i vozi, mislim da ti u tom slucaju ne mogu nista, mislim da nemaju osnovu

Član
sto ne moze? samo napravis punoimoc o vozenju da imas ako bi prelazio granicu mada ti ni tada ne treba punomoc. bitno ti je da je registrovano u BiH a gdje sta i kako to nije bitno. dal je u FBiH ili RS ili Brčko distrikt

Član
Ganjaj nekog iz Distrikta, tamo su ubjedljivo najmanje registracije. A voziti možeš i u BiH i preko grane, samo izvadi medjunarodnu punomoć u AMK/AMS...

Član
Ako imas koga u brčkom samo punemoc i prejeftina registracija mada ako je osoba od povjerenja naravno!

Član
OggyBoy je napisao(la):
je*em ti državu, jedna država, 2 entiteta, 3 naroda, 4 pičke materine!

Zasto ne registrujes na nekog prijatelja ili rodjaka u FBIH i rijesen problem. I jos mi je zapelo za oko tvoje jadanje u ovoj temi, pljujes ljude po raznim temama sto plin ugradjuju u auto, stavljaju dizel motore u auta a ti bauk pravis oko 300-tinjak KM godisnje.