nije to do vas nego do sistema na koji NFS funcionise , tesko za objasnit ali ovako ide , dok ste u fazi onog klikanja za start server skuplja podatke i desi se da je neko vec startao , neko za 5 sekundi i onda server kompenzira podatke za vas , znaci u tom momentu vi vidite auto ispred sebe ali on nije tu vec je to njegov Ghoust , i kad se zapuca u vas i odljepi vas od zid pa se cudite kako brzo odmagli to je ustvari njegova putanja kojom je prosao prije vas
pa ljudi moji u svakom momentu ima po 300 hiljada igraca odjednom , jebeno za server
auta koja ste dobili ne prodajite vec odete u menu Customatization i tamo birate boje za svaki dio ( isto kao na ostalim serijalima NFS-a ) , dalje imate onaj dio za performanse u kojem vam daje mogucnost da napucate auto sa novim motorom , mjenjacima , gevindama
, gume ovo ono , uvijek birajte optimalu jer ce te sa nekim motorom imati dobar start al ce vas derat na pravcu jer kako napredujete kroz levele otvara se sve vise staza .
imate 3 slota za auta , u jednom je Tier1 , drugi je Tier2 i treci je Tier3
sa Mazdom koju ste dobili mozete dogurat do skoro Level 20 , ne trosite pare i ne prodajite dijelove koje ste dobili jer su poslije pravo skupi , one dijelove koje kupite mozete poslije prodati ali nikako ne prodajite dio koji ste dobili trkom na stazi jer su to performance dijelovi koji dizu brzinu i snagu po 10 puta vise nego oni standardni koji su na prodaju , sad cu uc da vam skinem jedan screen shoot pa da vidite kako to izgleda kod mene , ja sa svojom mazdom mogu oprat bilo koje drugo auto na stazi .
kad budete kupovali drugo auto idite na Tier 2 i odma uzimajte RX7 jer se ni Gallardo ne moze sa njom nosit , sva ostala auta su smece , ja sam ih nasalto 10 komada i ni jedan nije ko RX 7