Član
NaneVR je napisao(la):imam wireless ali imam zastitu, WPA2-PSK ... a vjeruj mi nemam ja neki hakera oko sebe u svom komsiluku da to neko provali
Ne moras biti hacker da bi probio wireless mrezu, ako se malo zadas za pola sata mozes naci aplikacija koje ce ti na jedan click uradit sav posao oko toga. Doduse, WPA2 nebi trebao da ima propusta kao stari WPA...
Na zapadu postoje mape hotspotova i kome zatreba net, parkira se sa laptopom gdje treba i eto ga . To ne rade zato sto je internet "skup" kao kod nas nego da recimo nesto ilegalno skinu ili napadaju servere preko tudje konekcije. Naravno, kod nas je sve dozvoljeno jer nema zakona za to, pa nema potrebe za tim Ja bi za svaki slucaj stavio da prima konekcije od samo odredjenih MAC adresa i onda si koliko-toliko bezbijedniji...
Ako ti se nije mrsko peglat, uvijek se mozes zaliti i onda ti moraju dati listing kad i gdje si to potrosio. Meni je jedan mjesec dosao racun za telefon preko 800 km, ja se zalio i naravno dobio a oni zauvjek izgubili jos jednu musteriju...