I mene isto :icon_question:emir_89 je napisao(la):posto nisam nikad kupovao ljetne gume u ovoj dimenziji, nedavno sam kupio auto i kupovao zimske, interesuje me kako se krecu cijene za ljetne gume u dimenziji 205/55 16
niksa je napisao(la):Kenan28 je napisao(la):Haj da malo osvjezimo temu, uskoro ce kupovina ljetnih guma
Sta uzeti izmedju
Vredestein Hi Trac 2
Michelin energy saver
Continental Conti Premium Contact 5
Neki Dunlop za preporuku?
Nemoj michelin energy - ne bi je đaba, pretvrda, klizava, nikakva... Verdestein Continental + Hankook takođe +
Dunlop sp sport je dobra guma
allroad je napisao(la):Zna li neko tacno na koliko jota felgu ide koja guma ne znam kako da pitam uglavnom kod mene je 17-ka felga 6.5J i gume fabricke su bile 205/50. Mogu li ja na 6.5J namontirati 215/45? Znam da mogu namontirati ne pitam bukvalno nego je li to puno za 6.5j i koliko je preporuceno. Hocu li izgubiti na voznim osobinama to je ono sto mi je najbitnije?
mdeebosna je napisao(la):sub3r je napisao(la):jos jednom da pitam, koja je po vama najbolja 195/50/r15 guma? :icon_rolleyes:
Nisu ni Barum Bravuris lose ,ja ih imao na svojim felgama.... otisao sam 5 puta do njemacke i nazad...a samo 1mm profila nedostaje.... a cijena 89KM po komadu
aServis je napisao(la):Da nije malo rano za ljetene, ja bi pričekao bar do polovine marta...kraj marta planirano...
A što se tiče kupovine sad svi rade pripreme i formranje cijena, tako da teško možete naći ljetne gume zima je još aktuelna, i ako nađete uglavnom će biti dot iz 2011
DOT iz 2011 je NOVO.... Novom gumom se smatra guma koja je maximalno stara do 6 godina, a rok upotrebe gume je 12godina!
Tako da ako kupujete i novu gumu sa DOT 2008 nije nista strasno ako je uredno skladistena
donamero je napisao(la):ovo je samo suplja
ljetne ili zimske gume su nove do maksimum 4 g sve preko guma tj.materijal gubi na konsistenciji..sad gume kad kupis su nove dot12 jer je guma proizvedena u 2012 godini...ljetne gume se proizvode uvjek zimi za ljetnu sljedecu sezonu...gumu sad dot 11 nesmijes prodavati kao novu gumu po zakonu.
info iz prve ruke...drug mi radi u semperitu kao testni vozac
po bih dileri valjaju tume 4 godine stare jer ih nabavljaju po cjeni ispod 70posto...to sbaka fabrika prodaje na veliko tako.....
-Suki- je napisao(la):donamero je napisao(la):ovo je samo suplja
ljetne ili zimske gume su nove do maksimum 4 g sve preko guma tj.materijal gubi na konsistenciji..sad gume kad kupis su nove dot12 jer je guma proizvedena u 2012 godini...ljetne gume se proizvode uvjek zimi za ljetnu sljedecu sezonu...gumu sad dot 11 nesmijes prodavati kao novu gumu po zakonu.
po bih dileri valjaju tume 4 godine stare jer ih nabavljaju po cjeni ispod 70posto...to sbaka fabrika prodaje na veliko tako.....
ja hocu u 2013god voziti gumu sa DOT13, da bude jos vruca kad se montira, k'o burek.
donamero je napisao(la):-Suki- je napisao(la):donamero je napisao(la):ovo je samo suplja
ja hocu u 2013god voziti gumu sa DOT13, da bude jos vruca kad se montira, k'o burek.
uzmi olovku pa napisi
2014 i nezaboravi napisati akobogda