Član
HerrNuki je napisao(la):BAHRO_BAKY je napisao(la):kod mene je haveru kučno pojačalo sony i ono radi na 4-16 oma...e sad ne znam koji su bolji za kučnog pojačala...D4 ili D2???IGY je napisao(la):hoces moje paje 307D2
dobijes i kutiju pravljenu samo za njih
ja sam se takmicio sa njima, ali sam ih i koristio za slzusanje
e sad dali hoces D2 ili D4 ti zavisi vise od pojacala, na koliko je ohm-a stabilno![]()
meni brate je kučno pojačalo sony...i ja planiram uzeti 2 komada za kuće....heheh....a pojačalo radi na 4-16 oma.....pa sad ne znam koji je bolji za kučnog D4 ili D2....???adi187 je napisao(la):Da kao sto Igy rece zavi si ti od otpora na pojacalu koji ti pasu!
D4 imaju dvije zavojnice po 4 oma tak'da ih na pojacalo mos spojit da ti rade na 4 il'2 oma!
D2 mozes spoit tak da ti radi na 1 om,il svaku zavojnicu od 2 oma da spojis posebno na izlaz od pojacala !
Manji otpor vise snage,al vise i opterecenja na pojacalo a ta kucna ne vjerujem da su stabilna i na 2 !
:lol:
haveru :lol::lol:
ako ti je pojacalo sony koje kazes pravo jakoi radi na 4 do 16 ohma onda sebi kupi dva d2 i stavis jednog na 4 ohma drugog na 4 ohma i spojis na izlaze od pojacala svaki odvojeno ovo ti je kombinacija za max snage
ako zelis dva d4 onda uzmes jednog i njega spustis na 2 ohma paralelnom vezom namotaja i drugog isto tako i onda obojicu seriski na izlaz od pojacala isto ce raditi na 4 ohma samo na 1 kanalu znaci manje snage
moj prijedlo prva solucija haveru :lol::lol:
e havala ti brate na savjetu....ali D2.....znači on ima 4 izlaza.....to jeste 2......i znači 2 X 2oma,????i ja ako im napravim most.....imam onda ne 2...nego 4 oma što je perfektno za mog pojačala?????jeli???