Član
A20DTH je napisao(la):Franki je napisao(la):A20DTH je napisao(la):Koristim sledeca ulja:
Castrol Magnatec
Mobil 1
Total Quartz 9000
GM
Sve i jedno ulje je dobro. Kupujem iskljucivo u inostranstvu jer 90% stranih marki ulja za nase trziste se pravi u Ljubuskom .
Kralju moj po vašoj priči Ljubuški je centar industrije.
Raja prica pravi se Marlboro, Ulja razna, auto djelovi................... :icon_confused: Čim nešto uzmem u ruku govore to je iz Ljubuskog . Ja necu ulaziti u to sta je orginal a sta ne, primjer masa ljudi nabasalo na golfa tasovca eno ih i sad zivi i zdravi i opet ga prodavaju za 5 milja, tako da.... :lol:
Jeste li vi ikada bili u Ljubuskom? :lol:
Da se nebi netko nasao uvrjedjen
Igrom slucaja komsija mi ima autoservis i radnju sa autodijelovima. Izmedju ostalog drzi i ulja. On mi je rekao da ulje Mobil 1 (koje sam mu trazio) dolazi iz ljubuskog i litra kosta 25KM. Da li se tamo proizvodo ili se samo prepakuje iz bacvi u plasticne kantice u to ne ulazim niti me zanima. Znam samo da litra tog istog ulja u inostranstvu kosta 33Eur
Prvo , komsija ti je lazov , Mobil 1 mu ne dolazi iz Ljubuskog vec iz Capljine , drugo Mobil 1 ima tako striktne ugovore sa uvoznicima da je prepakivanje koje ti spominjes prosto nemoguce , trece cijene se formiraju u zavisnosti od trzista , npr. drug u Austriji kupio novu Kiu i tamo je platio oko 22000 EUR dok takva ista ovdje kosta oko 25000 KM
Pitaj komsije koja mu je nabavna cijena ulja , 25 KM je prodajna
btw da ne bude da bacam suplju , ja radim za firmu koja osim sto je glavni uvoznik za Standox i 3M uvozi i Mobil 1 , Agip , Total i Elf ulja i trenutno na lageru imamo vrijednosti ulja oko 4 miliona KM i evo sve letimo da prepakujemo
kome treba ulje nek mi posalje pp ,poslat cu vam cijene , moze preko mene uzeti ali nema na komad vec minimalno na paket , pakovanja Mobila su po 12/1 i 4/4 ( po litar i po 4 litre )
pozz