Koje svjećice kupiti?

Koje svjećice kupiti?

Pozdrav raja, nisam mogao pronaći temu o svjećicama, a uskoro ih trebam mjenjati pa želim da čujem vaša iskustva? Auto je Clio 1.6 16v, K4M oznaka motora, 81kw. Ne znam koje su svjećice trenutno unutra ali hoću da ove koje ja stavim budu kvalitetne. Napišite vaša iskustva i po mogućnosti cijene.
 
Član
Najbolje drugar nazoves ovlasteni servis da ti kazu kataloski broj svjecice za tvoj model. Sa tim brojem trazis dalje kojeg ces proizvodjaca i u kojoj prodavnici kupujes. Uglavnom nemoj neke koje nisu preporucene.
 
Stoji to drug ali opet hoću da se raspitam koje svjećice su kod nas najbolje iz iskustva običnih ljudi a ne čitanjem po člancima.
 
Član
Ja koristim beru. Odlicne su. Prije njih sam imao bosch. Ovde je bila tema o svjecicama. Mnogi su pohvalili ove sto se prave u tesnju.
 
Član
Sve je to u 5 deka. Pošto svjećice nisu roba koja se aman često mjenja i ako su ti bobine dobre i iole zdrav motor, burazeru halališ 7 banki i odeš u ovlašteni, vjeruj da rahatluk ima svoju cijenu.
 
Član
Ja koliko znam najbitnije je da je toplinska vrijednost svjećice ista kao sto je fabrika napisala.
Ako je 2001 godina, K4M 780
6266663706a0fe20efc75745627e835a.jpg
 
Član
Za moj auto ngk kod nujica 32km komad..beru je oko 15...ostavi podatke o auti nek ti vide u auto dati...tamo piše i koji proizvodjac i koji tip
 
Top