mali Ninja je napisao(la):pitao sam iz razloga što sam kupio automatsku mašinu za punjenje pa nisam znao koju cijenu da odredim, što se tiče zarade nije to toliko koliko se misli, servis mašine za punjenje košta bruku, osim toga punjenje freona je sezonski posao, rijetko ko ima uslove za puniti klimu na niskim temperaturama a jos rijeđe da neko puni klimu na nizim temperaturama.
za prethodnika sto rece da nece nikad prema kiseljaku, ne znam na koga je naletio, a mogao je jednostavno kontaktirati mene i bio bi nadasve zadovoljan uradjenim poslom a i cijenom
ovo nemojte smatrati reklamom, ja imam dosta posla i bez raje sa foruma, a 90% ljudi koji čitaju forum ne pune klime.
mali Ninja je napisao(la):postoje automatske mašine koje printaju na traku šta je urađeno na autu, te stoga nema varanja kupca
na traci mora pisati:
koliko freona je izvučeno iz sistema
koliko ulja je izvučeno iz sistema
koliko je vremenski trajao proces vakumiranja
koliko freona je nadodano
koliko ulja je nadodano
(vrijeme pjurifikacije ukoliko je ona urađena)
registracijske tablice automobila na kojem je rađen servis
podaci firme.
što se tiče cijena freona, ulja i sredstva koje je potrebno za pjurifikaciju (sto reci daki dezinfekciju), boca freona 134a na kojoj piše 13.6kg košta u sezoni do 450KM. zimi je cijena niža, litar ulja za putničke automobile je 45KM i litar tečnosti za purifikaciju je 100KM (5-6 automobila).
niksa je napisao(la):Kako sanirate curenje plina
MTR je napisao(la):niksa je napisao(la):Kako sanirate curenje plina
pustimo plin
niksa je napisao(la):MTR je napisao(la):niksa je napisao(la):Kako sanirate curenje plina
pustimo plin
Iz duboke unutrasnjosti :lol:
Fakat sam ozbiljan Jeli postoje zaptivaci kakvi koliko su ucinkoviti Koliko stetni a koliko korisni