Za mene je to definitivno BMW M5 E60. Naravno uvijek ima novih modela koji su dobri, ne govorim samo o BMW-u, svaka marka s vremena na vrijeme napravi nesto dobro. Generlano i jesam vise fan novih auta nego onih starih, ma da se tu i tamo nadje uvijek pokoji model koji bih volio imati, iako je iz nekog vremena prije mene
Moram i to reci da mi BMW nije #1 omiljenih auta. Porsche mi je ipak blizi srcu, ali M5 E60 mi je ostao bas u pamcenju.
Kada vec govorite o pricama sta stoji iza toga i tako to, moj dajdza koji zivi u Njemackoj je kupio E60-ku M-paket kada je tek izasla, Bangle-ov dizajn i dan danas kontroverzan, a pogotovo tada kada je izasao. Danas vec nije neobicno vidjeti Gallarda ili SLS-a u BiH, ipak je proslo dosta vremena i od rata, ali te 2003. -2004.te, ipak je bilo drugacije vidjeti tako neko auto, a ovaj o kome ja govorim je imao sve, od toga sto je bio nov novcat, M-paket, carbon-crna boja, pa 18ke, profesional navigacija, koza, memory sjedista i jos mnogo toga..
Ne mogu vam opisati koji je bio osjecaj voziti se u tom autu po BiH. 90% raje nije znalo ni da postoji ta benga, ljudi su se okretali kao da danas vidis nekog Ferrarija. Tad sam dobio i originalni BMW kalendar, kojeg jos uvijek cuvam. Na njemu je za svaki mjesec bio drugi BMW, a ta mart (kada sam rodjen) je bio na slici M5 u nekoj BMW-ovoj prostoriji sa nekim indirektnim osvjetljenjem.. bas poseban prizor od refleksija po autu pa nadalje..
Tad je na DSF-u bio jos Motorvision, neki su mozda gledali, Atuo emisija sa Jumbom i Mecijem, koji su po meni najbolji do danas (GRIP itd nisu na nivou kao Motorvision) i tad sam gledao test M5 i CLS 55 AMG.. Zvuk onog V10 motora, Angel eyes, unutrasnjost...U Gran Turismu 4 sam znao uzeti M5 i voziti samo krugove na onoj Nascar stazi i kasnije gledati Replay, pa sam je onda non stop crtao, u skoli u svesku, kod kuce, 24h sam analizirao i crtao E60-ku. A da ne govorim koliko sam godina proveo igrajuci GTA San Andreas u koji sam uspio ubaciti M5 preko Mod Installera, ja moje radosti
M5 je za mene i do danas danas ostalo savrseno auto u svakom pogledu. Inace najvise paznje obracam na dizajn, koji jeste zaista bio u pocetku cudan, ali po meni nesto posebno i neponovljivo, pokazali su hrabrost za necim novim i zato postujem BMW, uvijek su nekoliko godina ispred ostalih i dizajniraju za buducnost.
Tako da, iako danas cesto padne u zaborav, M5-ica je za mene jedna od ikona Auto-industrije i sigurno za to vrijeme naj- bolja, -brza, -ljepsa, -inovativnija limuzina na svijetu, koju cak vise preferiram zbog V10 motora od nove BiTurbo V8. A da sve ovo nije daleko od istine potvrdjuje i cinjenica da se ovaj motor i dan danas ugradjuje u seriju 3, cak i karavana, to ide ko ludo, a da ne govorim o M5 G-power Hurricane RR. Ko nije gledao, evo jedan video RR-a u M6-ici... Molim da pogledaju svi koji nisu culi za ovo cudo od snage!
http://www.youtube.com/watch?v=T2cdliYmmKs
Za mene, bilo i ostalo auto bez mane. Eto, smorih i vas i sebe, ali to je moja "prica" i mit oko M-Powera