I ja se dvoumim S3 VS Sportiva. Meni je bitnije da su dobre po mokrom, s obzirom da u TB nema puno snijega, mada mi se ove Sportiva nekako nikako ne svidjaju sarom. Sto se tice cijena, mislim da ti je ovo najpovoljnije: http://sava.ba/cjeniksava.htmSportiva vs Eskimo S3??? Meni je S3 odlična, po snijegu pravo dobro drži, kao i po mokrom i suhom, nije me nikad iznevjerila... Ali eto kažu da je loša Sava po mokrom, meni nije, po mokrom svakako valja vozit opreznije radi dobrih puteva Ili ovaj novi model od save HP, koja mu je cijena?
Gdje god da pogledam S3 je 140-150 KM što mi je puno... Ako je neko uzimo i gdje neka napiše... Kod mene 205 55 16 hvala lijepo
Meni rece jedan vulkanizer da su S3 bolje '6 puta' od HP. Nisam pametan viseeskimo HP je dosta bolja guma od S3, samo nema u svim dimenzijama
Meni rece jedan vulkanizer da su S3 bolje '6 puta' od HP. Nisam pametan vise
Ok, jasno, jasno Da li je onda meni bolje uzeti HP, posto nemam puno voznje po snijegu, kakve su u ostalim uslovima.. kisa, led, itd?Mozda imaju bolji grip na snijegu. Sava hp spada u grupu high performance guma, a i sam naziv joj to govori. U svim uvjetima je bolja od S3 osim kad je u pitanju grip na snijegu. Hocu reci lakse ces se zaglavit sa hp, al je to guma za one koji voze po autoputu i razlicitim uvjetima gdje se ne mozes ni zaglaviti sve i da hoces. Ona je fazon gume kao recimo continental ts830p, a sava s3 je u fazonu continental ts830 ili ts850
S3 je super guma, ionako se zimi nigdje pretjerano je zuri, al i sa njom ces uci 100km/h u krivinu u kojoj ce i continental uci 100.. Ako se pretjera sa brzinom pogotovo u zimskim uslovima malo koja guma ce ti tu pomoci jbg
Meni upravo ovakva guma treba, jer snijega skoro i ne gledam, ali ko ganja dosta po snijegu, normalno da ce takvu gumu i traziti.. nesto kao S3 recimo, koju svi hvale po snijegu.Svi hvale S3 snijeg snijeg snijeg. Pa ako se toliko glavite u snijeg kupite si terenca. Vaznije je gledati kako se ponasa po kisi, ledu i sl. jer je vecinski taj tip voznje