Poslije dugo vremena, jos par radova...
Hondica zadnja 2 mjeseca nije bila u voznom stanju. Kineticki rikno pa trazio novi. Nasao kod lika u Zivinicama ali nije mogao na moju poluosovinu jer nije odgovaralo ozubljenje. Morao uzeti njegovu poluosovinu ali poslije mi nisu odgovarali lezajevi koji budu na poluosovini i ulaze u mjenjac pa mi je doticni majstor rekao da ih izbrusim pa ce onda moci uci normalno. Medjutim, kad su lezajevi izbruseni do krajnje granice, do osiguraca (nemam sliku) ulazili su normalno sa poluosovinom u mjenjac ali onda se ispostavilo da ne odgovara duzina poluosovine, bila je duza za 3-4cm. Vratio njemu njegovo, uzeo pare nazad, u povratku svratio u Mramor kod nekog lika, nabavlja dijelove za japanska vozila. Odnio mu svoj kineticki, uporedio sa katalogom, odgovara, cijena 120KM ! Kuci, odmah sutradan montirano, sve udure !
Na red je dosao blatobran. Kupljen je novi/polovan, danas sam skinuo stari, jedva, sav je bio izlijepljen silikonom i kitom !
Limovi puni kita i korozije, danas ocisceno kol'ko-tol'ko, a sutra se vjerovatno postavlja novi, ukoliko ne budem cekao da i branik zakrpam pa da sve zajedno to montiram.
Treba prepravljati nosace farova jer su ovi krivi pa se razilaze.
Skinut hladnjak koji nije uopste imao nosace nego je bio uvezan vezicama, nije imao nikakav oslonac, ljuljao se sav ! Znaci, i nove nosace za hladnjak treba napravit.
Ostao je jos branik da se izlijepi i sve 5.