Član
ZELA GTI je napisao(la):Šta će mi se pokvariti? Zašto? Daj pojasni mi malo:icon_rolleyes:
Pokvariće ti se auto.
Ja mogu i ispod 50km/h u 5.-oj.
ZELA GTI je napisao(la):Šta će mi se pokvariti? Zašto? Daj pojasni mi malo:icon_rolleyes:
pioneer_09 je napisao(la):a sta ce se pokvariti ako 4-om vozi 60, ili cak 5-om?
Ako ti se opet bude desavalo, prvo promijeni filter, jer znas kakvo je gorivo u nasoj BiH
mara- je napisao(la):pioneer_09 je napisao(la):a sta ce se pokvariti ako 4-om vozi 60, ili cak 5-om?
Ako ti se opet bude desavalo, prvo promijeni filter, jer znas kakvo je gorivo u nasoj BiH
Slučajno sam tu diskusiju počeo sa svojim mehaničarem, i on kaže da često mjenjač strada. Pa zar ne primjetiš kako motor teško radi kad si na previše niskim obtajima u bilo kojoj brzini. Ovo važi za dizele za 4. na 60 km/h, kod benzinca je malo veća tolerancija.
zeko91 je napisao(la):preso je 200000 a ljetos sam mu mjenjo filter goriva a mjenjac je 6 stepeni tako da nizi stepen za tu brzinu nije potreban to jest 4 najlepse ide na toj brzini auto je bilo na radnoj temperaturi to mi se danas desilo 2 puta u roku od pola sata kasnije je sve normalno islo vuko je ko tenk
rinaldo je napisao(la):ako vozi 60km/h auto od 100+ ks u 4 ili 5-om stepenu prenosa neće mu se ništa pokvariti nego ako stisne gas dešavat će mu se upravo ono što je napisao , zatrzat će i čim poveća brzinu bit će opet sve ok. ja tu ne vidim nikakav problem
rs6 je napisao(la):kod TDI motora ti je bitno da ti je turbina ukljucena ( 1600 + ) znaci ne smije zatrzat ako vozis 60 u 4., a to ti dodje tako nekako da je turbo ukljucen..... i ima jos jedna caka, ako pustis gas skroz u visem stepenu prenosa ( znaci da obrtaji spadnu ispod granice ) kad ga poslije ponovo nacepis, turbina se ne pali i onda je auto tromo totalno ..... ali opet ne trza jbg nije benzinac i nije tako mala brzina da bi zatrzao, kao sto oggy rece dizeli su dosta elasticniji .....
edoze je napisao(la):rs6 je napisao(la):kod TDI motora ti je bitno da ti je turbina ukljucena ( 1600 + ) znaci ne smije zatrzat ako vozis 60 u 4., a to ti dodje tako nekako da je turbo ukljucen..... i ima jos jedna caka, ako pustis gas skroz u visem stepenu prenosa ( znaci da obrtaji spadnu ispod granice ) kad ga poslije ponovo nacepis, turbina se ne pali i onda je auto tromo totalno ..... ali opet ne trza jbg nije benzinac i nije tako mala brzina da bi zatrzao, kao sto oggy rece dizeli su dosta elasticniji .....
a kako se to turbina pali ili gasi?