Izjave Vozača
TIMO GLOCK
Timo Glock, vozač kojeg trenutno Ferrarijevi navijači mrsko promatraju jer je neizravno utjecao na ishod ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva Formule 1, izjavio je kako nije mogao učiniti ništa kako bi obranio svoju poziciju u posljednjem krugu utrke.
Ukratko, za one koji su propustili posljednju ovosezonsku utrku, Felipe Massa je pobjedom na domaćem terenu gotovo osvojio naslov, no na račun loše Toyotine odluke da oba svoja vozača ostavi na mokroj stazi s gumama za suho, Hamilton je u pretposljednjem zavoju posljednjeg kruga uspio prestići Glocka i preoteti Brazilcu naslov prvaka za samo jedan bod!
"Na kraju utrke, kada je kišilo prilično jako, vozio sam na gumama za suho i posljednji je krug bio nemoguć," komentirao je Glock, koji je utrku završio na šestom mjestu. "Borio sam se koliko sam mogao, ali bilo je vrlo teško zadržati bolid na stazi i izgubio sam (dvije) pozicije na samom kraju posljednjem kruga.
Završiti na šestom mjestu je, za mene, pristojan rezultat, osobito jer sam se borio s bolidom ranije tijekom vikenda, ali s obzirom da smo bili tako blizu četvrtog mjesta, malo sam razočaran."
MASSA
Iako je pobijedio pred domaćom publikom na Interlagosu, Felipeu Massi je naslov svjetskog prvaka pobjegao za samo jedan bod.
"Mislim da znate da je utrka bila jednostavno savršena," izjavio je emotivan Massa nakon utrke. "Uz ovako loše vrijeme, sve smo obavili fantastično. Nevjerojatno sam ponosan na utrku i momčad. Toliko sam ponosan na ljude oko mene koji su me podržavali više no ikada, više od 100 posto i više no što sam očekivao.
Ovo je doista emotivan dan za mene. Uvijek učinite sve savršeno, čak i kad imate vrućicu, ali vidjeli smo Lewisa (Hamiltona) kako prestiže (Tima) Glocka i to je doista pomiješalo mnogo emocija. Ali, to je utrkivanje.
Utrka završava kad zamahne kockasta zastava. Mi smo završili ispred i moramo biti vrlo ponosni na to. Nedostajao nam je jedan bod, ali to je utrkivanje. Moramo biti ponosni na naš posao, moramo biti ponosni na našu utrku i naše prvenstvo.
Znam kako pobjeđivati i znam kako gubiti. Ovo je još jedan dan u mojem životu. Naučit ću mnogo iz ovog dana, ali vrlo sam emotivan," rekao je Massa.
SRETNIK
Lewis Hamilton je na posljednjoj utrci u Brazilu, uz samo jedan bod prednosti u odnosu na Felipea Massu, osvojio naslov svjetskog prvaka sezone 2008.
"Nemoguće je riječima opisati kako se osjećam, još uvijek sam bez teksta," izjavio je Hamilton nakon utrke. "Prije početka pljuska (na kraju utrke) osjećao sam se ugodno. Gume su mi bile malo istrošene, stoga sam se borio kako bi zadržao brzinu, ali bio sam u mogućnosti ostati ispred ostalih. No, onda je počelo kišiti i nisam htio ništa riskirati. Zatim me me prestigao Vettel i rečeno mi je da se moram vratiti ispred njega. Nisam mogao vjerovati.
Ali, u zadnjem zavoju sam uspio prestići Glocka i, govorim vam, bilo je jednostavno nevjerojatno. Mogu se samo zahvaliti Bogu.
Čim sam mu se približio, rekli su mi 'moraš prestići Glocka', stoga sam davao sve od sebe kako bih se približio Vettelu, ali on je bio brz koliko i ja, čak i malo brži. Bila je ovo jedna od mojih najtežih utrka, ako ne i najteža."
Upitan kako će proslaviti osvajanje naslova svjetskog prvaka, Hamilton je odgovorio: "Proslavit ću s obitelji. Slavit ćemo zajedno, kao momčad, to je sigurno."