Član
Nekad 2012 godine, uz kafu, kupim najgoreg Golfa 2 na svjetu. Rezan, varen, prepravljan, sastavljan iz vise Golfa. Kupim ga da mogu nesto vikendom i kasno u vecer raduckati... Sam u garazi u gluho doba.
Nije bio sretan, sve se na njemu raspadalo, dotrajao maksimalno.. Radio sam ga godinu dana, oduzilo se. Iz razloga jer nisam imao sav alat. Kako sam kupovao nedostajuci alat i djelove, tako se i Golf zavrsavao.
Nazalost neke slike fale, jer proslo je skoro cetiri godine.
Cudan je Golf projekat bio, ali o tome price kasnije....
Da se pocne:
Motorni prostor u uzasnom stanu, auto radilo na infuziju.
Sto se tice limarije, auto je skoro na svakom mjestu trebalo variti.
Skoro ista situacija je i na zadnjim soljama.
Naposljetku, odlucim potpuno ga povariti, podove, krakove, solje i izlakirati cijelu skoljku.
Enterijer je bio toliko zapusten, da sam originalne presvlake morao prati u 3 puta u ves masini i 3 puta rucno.
Sve sam to detaljno povadio, ocistio i oprao. Sjedista polomljena popravio, spuzvu skrojio i postavio. Presvlake oprao i ponovo postavio.
Nakon potpunog ogoljavanja enterijera i eksterijera usljedilo je varenje, slajfanje, kitovanje...
Morao sam osposobiti lijevi krak koji je bio u uzasnom stanju sto se vidi i sa slika. Mjerio, crtao, iskruzivao.. Sramota, kao da je Opel.
Medjutim, ova je ideja bila previse komplikovana za izvesti, a i konstruktivno mozda losija. Pa se odrezao komepletan dio solje i navario na Golfa.
Trazeci po PIK-u dijelove, nabasam na krak u fabrickom vosku.
I na kraju zavareno,
poslije lijepo zasticeno.
Zadnji lijevi cosak, bio udubljen 4cm. Iskuckao ga sa unutrasnje strane, poravnao i izbrusio. Blago nakitovao sa vlaknima, potom finim kitom. Nazalost fale neke slike.
Prag desni odrezan i navaren novi:
Nije bio sretan, sve se na njemu raspadalo, dotrajao maksimalno.. Radio sam ga godinu dana, oduzilo se. Iz razloga jer nisam imao sav alat. Kako sam kupovao nedostajuci alat i djelove, tako se i Golf zavrsavao.
Nazalost neke slike fale, jer proslo je skoro cetiri godine.
Cudan je Golf projekat bio, ali o tome price kasnije....
Da se pocne:
Motorni prostor u uzasnom stanu, auto radilo na infuziju.
Sto se tice limarije, auto je skoro na svakom mjestu trebalo variti.
Skoro ista situacija je i na zadnjim soljama.
Naposljetku, odlucim potpuno ga povariti, podove, krakove, solje i izlakirati cijelu skoljku.
Enterijer je bio toliko zapusten, da sam originalne presvlake morao prati u 3 puta u ves masini i 3 puta rucno.
Sve sam to detaljno povadio, ocistio i oprao. Sjedista polomljena popravio, spuzvu skrojio i postavio. Presvlake oprao i ponovo postavio.
Nakon potpunog ogoljavanja enterijera i eksterijera usljedilo je varenje, slajfanje, kitovanje...
Morao sam osposobiti lijevi krak koji je bio u uzasnom stanju sto se vidi i sa slika. Mjerio, crtao, iskruzivao.. Sramota, kao da je Opel.
Medjutim, ova je ideja bila previse komplikovana za izvesti, a i konstruktivno mozda losija. Pa se odrezao komepletan dio solje i navario na Golfa.
Trazeci po PIK-u dijelove, nabasam na krak u fabrickom vosku.
I na kraju zavareno,
poslije lijepo zasticeno.
Zadnji lijevi cosak, bio udubljen 4cm. Iskuckao ga sa unutrasnje strane, poravnao i izbrusio. Blago nakitovao sa vlaknima, potom finim kitom. Nazalost fale neke slike.
Prag desni odrezan i navaren novi: