Tako sam si i mislio nekako hahauglavnom da motor radi kako treba treba treba ti spliter blow of
Slabo si upucen. Pritisak iz turbine je taj koji se izgubi tim blow off-om, kad se pusti gas. A maf je tu kolicinu prilikom usisa zapamtio...Jašta ćeš nego stavit turbak mora da se čuje.
Gubi pritisak sa blow-offom koji je to pacijent napisao da mi je samo znat, druga stvar po kojoj logici će blow off zajebat MAF? Kad pustiš gas zatvorio si usisnu klapnu, motor zatvara i dovod goriva, u tom trenutku možeš i petardu ubacit u kućište zračnog filtera neće poremetit rad motora.
Samo su skupi ti kvalitetniji u PM
jako slabo upucenSlabo si upucen. Pritisak iz turbine je taj koji se izgubi tim blow off-om, kad se pusti gas. A maf je tu kolicinu prilikom usisa zapamtio...
Send via Gameboy Color
Moj gura 0.5 maximalno, AUM, svaka castA kad perfektno radi na bratovom 225ks i pritisku turba od 1.7bar sta mu moze biti na ovome nasem.
Iz fabrike dolazi sa wastegate, koji kontrolirano VRACA pritisak iz turbine. A blow-off ili pop-ff naglo ga ispusti (i ono šišti) prilikom oduzimanja gasaZbog cega bi dolazilo do problema, ako i iz fabrike dolazi sa blow off?
Ima 1.8t Dump valve, taj zrak je mjeren pa bi zato dolazilo do komplikacija kad ga BOV izbaci, receno je na pocetku splitter i miranIz fabrike dolazi sa wastegate, koji kontrolirano VRACA pritisak iz turbine. A blow-off ili pop-ff naglo ga ispusti (i ono šišti) prilikom oduzimanja gasa
JP preformance je to fini objasnio na YT.
Send via Gameboy Color
Iz fabrike dolazi sa wastegate, koji kontrolirano VRACA pritisak iz turbine. A blow-off ili pop-ff naglo ga ispusti (i ono šišti) prilikom oduzimanja gasa
JP preformance je to fini objasnio na YT.
Send via Gameboy Color