Član
Na autu se nije stedilo.Ide kao iz fabrike ravno 100%,isao sam danas za njim i ravno ide.Nogdje se ne primjeti da je uarano.Var je na podu je 3 puta isao.Prvo kad su spojili i nije se nigdje mogao pomjeriti,pa je lim 2mm isao iznutra pa povaren i od dole,tako da nema straha da ce puknuti.Ovaj popravak evo samo cu nesto nabrojati koliko i staalmir_gr je napisao(la):Svaka cast ako od ovoga napravite auto, ne sumnjam da necete! A, sto se tice gore komentara da ce se auto raspast i to! Ne kazem da nema prevaranata, al' ima i majstora koji posteno i dobro rade, nisu svi lopovi po BiH! I uvijek je bilo "koliko para, toliko muzike", k'o sto u mene jaran govori, on ima autolimarsku radnju, al' radi i automehaniku, i dodje mu neko i pita ga posto ce mu lakirati auto, on kaze "koliko imas para za lakiranje, koliko mozes halalit tako cemo i uradit", ljudi dotjeraju golfa 2 hoce da bude lakiran da izgleda k'o nova 6 i to bi ako moze ikako za 300-400 maraka! Mislim sta reci, ne treba podcjenjivati, drugi jaran ima starog i rade sa autolimarijom, dok smo isli u skolu svako auto koje je vozio je bila totalka i on sa ocem sastavljao i svaki put su super posao odradjivali!
Kupovina unutrasnjosti:500KM
Presvlacenje:300KM
Kupovina novog zadnjeg dijela sa trapom:3000KM
Kupovina desnih stakala i zadnjeg.
Kupovina stop svijetala
Lakiranje sa bojom i komorom oko 500(mjenjana boja citavog zadnjeg kraja i iznuta i sa vana,pod zasticen)
Pa bilo je toga jos uhh,nas 4-5,hrana,dnevnice za dvojicu trojicu,spajanje,ugradnja centralnog i daljinskog,nove gume morao sve...Da ne nabrajam vise.Na autu se radilo ukupno 5 dana,ali u tih pet dana je bila pauza samo za jesti 2 puta dnevno i kafu 1,to je sve,samo se radilo i od 8 do 7-8
Auto se rfadilo kao za sebe,mi smo naucili kad nesto radimo da uradimo kako je bog rekao.