Fiat Stilo vs Peugeot 307

Fiat Stilo vs Peugeot 307

Član
Peugeot 3072.0 66 kw hdi,na originalnih 113 hiljada kilometara,sasvim normalne vožnje, dihtung glave otiš'o. Just saying.
 
Član
Evo da i ja kazem koju :D
Vozim 307SW 2,0 hdi 79KW vec osmu godinu.
Sto se fap filtera tice prije 3-4 godine zamijenio senzor na izlazu fap-a koji je davao lazne informacije pa je bacao gresku da je fap filter probijen ili zacepljen. Od tada nisam imao vise problema sa njim , a ako bude kakvih odraditi cu fap-off za nekih max 100 € i mirna bosna sto se toga tice.
Plivajuci zamajac sam prije 50-60000 km zamijenio u ovlastenom za fiksni ukupno ruke + zamajac i set kvacila 850 KM i sa njim nikada vise problema.
Presao sam sa autom 128000 km i u tom periodu osim navedenog sam promijenio set kugli , krajnica , spona volana i moram jos nazad selene promijeniti jer mi jedan lupka i to je to uz redovan servis.
Eh da moram jos i set zupcastog uraditi i to kosta 260 + 100 KM za ruke.
Da napomenem auto je kupljen nov u BiH i ja sam mu drugi vlasnik . Kupio sam auto od jako dobrog prijatelja i znam auto od kako ga je kupio.
Potrosnja mi se krece od 6,4 do 7,2 litra .
Sto se fiata tice ne znam nista , a koji je ljepsi to je stvar ukusa.
 
Poslednja izmena:
Član
Očito se mi mimoilazimo oko značenja riječi konkretno...
Pa konkretno, sta te interesuje, ne znam ni ja puno, ali malo sam ih vozao sa benzinskim i dizel motorima, imao sam ih na farbanju i popravkama, tako da sam ih se nagledao. Po svemu sumiranom, stvarno je 307 u prednosti, mada, ne treba bjezati ni od Stila koji je u dobrom i odrzavanom stanju.
 
Član
Ne bih ulazio u ovu diskusijiu, imao sam fiata i nisam slušao ljude kad su mi govorili nemoj fiata, pa sam se zeznuo. Moj prijedlog bi bio da uzmeš u obzir i megana, za te pare možeš uzeti 1.9 dci, fino ide auto pravo, udobno je a i održavanje je skroz OK.
10+ godina star dCi definitivno nije za preporuku , kod Megana 2 samo se benzin uzima.
Što se tiče Stilo vs 307 , sve je to u pet deka , motori ekstremno izdržljivi i pouzdani , možda i najbolji dizeli tog vremena , elektronika kod oba zna biti zujava , sve zavisi kakva je nafaka , Pug je unutra kvaliteniji i generalno ugodniji za boravak , Stilo ima daleko življi motor , održavanje je slično , Pug je u prednosti na prednjem trapu jer ne moraš npr. mjenjati čitavo rame kao na Stilu , već može samo kugla.
Lično od ta dva bi uzeo onaj koji je u boljem stanju , eventualno ako preferiraš življu vožnju Stilo definitivno , posebno što je dobra baza za daljnje povećanje snage , a ako je imperativ udobnost i laganica onda Pug.
 
Član
@Porschefan prijatelj uzima i hoće dizela nije do mene, ne može mi biti 86-ca na profilu i da volim dizel :D

a da zakljucim: niti pug niti stilo nisu u nekoj prednosti, slični su, te uzeti onog ko je u boljem stanju. Hvala svima na odgovorima.
 
Član
Vozim stila 5 godina bude problema kao i svako auto.normalne stvari 4 vrata dizel samo dobro odrzavanje i da nije ubijeno auto da je u ok stanju,.odvezes ga u ovlasteni i sve ti kazu..sretno sta god da uzme.moj glass neutralan..:)sta konkretno pitaj.
 
za autora teme:
moze li se sta zakljuciti od ovih odgovora ???
negdje na pocetku teme sam ti rekao da su auta gotov pa ista sem marke.
uzmi koji bude utegnutiji...
isto je to...
 
Top