Slušajući forumaše, ne bi niko ni poniku vozao, skupa bi bila zamjena lanca i gume.
Ja svog Stila prodao, moj je imao oko 220 000 km kad je kupljen, i ko zna koliko je vraćen (jer sigurno jest), vožen godinu i po, pređeno sa njim oko 35 000 km, u tom periodu zamijenjene prednje disk pločice, crijevo IC-a, njega sam odmah na početku zamijenio, jer je došlo probijeno, veliki servis nisam radio, samo tri puta mijenjano ulje i filteri.
Što se auto ko auta tiče, nije loš, motor odlično ide, malo troši (po gradu oko 6-7 litara), povremeno teža noga, unutra je sve jeftina plastika, osim one gumirane plastike na tabli i to je to. Malo mi se dešavalo da mi nešto cvrči oko instrument table zimi kad je minus vani. Zvučna izolacija solidna, nema pretjerano buke unutra od motora, može se bez problema voziti 120-130 km/h. Što se JTD tiče, obavezno Selenia, ništa drugo.
Kako je kaže "koliko para, toliko muzike", pa tako i u ovom slučaju, auto je solidan, ne kvari se pretjerano, to što se ponekad upali neki senzor, bude kratko, i nestane, nije ništa strašno kad se čovjek navikne. I ja sam na početku slušao priče, kao da je to ne znam šta.
Sada kad bih birao između ta dva uata, uzeo bih 307-icu, čisto da i nju isprobam (jer sam Stila već imao). Otac mi ima Peugeota već 7-8 godina, i zadovoljan je, nije imao problema ni sa FAP-om, niti sa elektronikom, ni sa elektrikom.
Šta god da kupiš, možeš se voziti bez problema dugo, a mogu te odmah poklopiti.