Fiat Stilo vs Peugeot 307

Fiat Stilo vs Peugeot 307

Zar može neko da kaže da je problematičnija elektronika kod Pežoa nego kod Fijata? Haha. Ovo za potrošnju isto nije tačno. Moj je 80kw i max prosječna ove zime je bila 7.6 litara. I da je Stilo lijep, nije vala, onaj sa četvoro vrata je pogotovo užaš. A unutra je tek haos, nekvalitetno i izuzetno ružno.

Ja ću ti reći moje iskustvo. Kupio sam svoj Pežo 307 prije 4 godine. 1.6HDI 80kw. Pored redovnog malog servisa zamjenio sam desnu sponu volana i krajnicu i to je stradalo prethodnom vlasniku. Mislim da je oko 70km bilo sa rukama. I mana Pežoa ovih godina su zupčanici klapni vazduha koji je meni baš stradao prije neki dan. Ima u servisu set za reparaciju koji je 30-40km. Eto, to je sve, nikakvih problema sa njim. Udoban je, lijep, mnogo kvalitetnija unutrašnjost.
''svaki cigo svog konja hvali''
Vjeruješ li ti meni da ja Yugu vozam 8 godina a da sam mu samo mjenjao ulje i filtere,jednom svječice,pločice...Ma hajde,molim teee
Izvini ali teško da povjerujem u to,izvini opet,ok?:D
Msm da ne bih trebao tako ružno govoriti o Fiatini,ima nas koji ih volimo:D
 
Član
Misliš da me briga što ti ne vjeruješ? Ovo što sam ja napisao je istina, vjerovao ili ne i za sve imam račune među kojima su 90% mali servis i veliki. Istina je da ja hvalim Pežoa ali ništa nisam slagao što se lično mog auta tiče.
 
Član
@hirurg zasto mislis da je za 1.6hdi slagao za potrosnju ?
Kod mene je Fiat u prosjeku u Sarajevu trosio 7-7.5 (mada nisam nikad testirao ali na bordu* je prosjek bio 7.1)

Ja mogu reci samo pozitivno za stila posto nisam imao problema i da sam bogdom opet mogao naci noviji stilo kad sam opet uzimao auto al et nije bilo
Imao srecu da naletim na kvalitetno i odrzavano auto ( iz italije, mosh mislist) i pored plocica velikog servisa guma i malih servisa jedino sto sam zamijeio jeste stabilizatore i lafete koje su stradale od bosanskih rupa. Cak sam sa njim isao u Albaniju, bez problema.

E ono na fiatu sto mi se nije svidjelo jeste plastika koja je uzasno loseg kvaliteta (popucali mi prekidaci podizaca stakla). A sto se tice samog dizajna, nije neka ljepota ali sto je tu je. Ja bih prije izabrao kvalitet, preko dizajna.


Za 307icu nemam ti sta reci, badzo ima taj model. Jedino sto je imao problema sa FAP fiterom i nesto oko brisaca ( kad ukljuci zigavac upale se i brisaci ili tako nesto) . Kod covjeka auto vec 4 godine, sve ok

P.S. Nazalost 307ica je malo ljepsa od Fiata sa 4 vrata. Od kupea*, nije :)
 
Član
A unutra je tek haos, nekvalitetno i izuzetno ružno.
Udoban je, lijep, mnogo kvalitetnija unutrašnjost.

Stilo ima tablu napravljenu od fine gumirane plastike i općenito je na visokom nivou kvaliteta. Na taksiju prelaze i po milion.
Ali, svejedno, ja ne bih nijedan od ta dva, ne sviđa mi se visoka pozicija sjedenja, nisu moj tip auta, ni stilo ni 307.
 
Član
Po meni,dva skroz slicna auta,svaki ima svoje mane neke.Po cjeni su tu negdje,kvaliteti i motorima...
Sto sam primjetio (kolege na poslu su imali doticne,66hdi i taj 85 ili koliko vec jtd).. :
Pug,dosta kvalitetnije odradjena unutrasnjost,opcenito kvalitet izrade je nivo vise od stila..stilo je ajmo reci previse plastican.
Fiat po meni ima bolji motor,dosta je zivlji,finu potrosnju ima a i opcenito se taj jtd pokazao super.
Po meni,fiat je ljepsi auto ali to je do tebe...na kraju,ako si se vec odlucio samo za ta 2 auta,neces puno pogrjesiti sta god izaberes,bitno samo da nadjes odrzavan primjerak i nemas problema...
 
Član
Stilo je u pitanju sa 2 vrata, sa 4 vrata je truba izgledom.
A ne mora u pitanju biti ni Stilo ni Pug, nego sam pitao da vidim između ove 2 jer mi se najćešće pojavljuju na piku u ovom cjenovnom rangu. Ako neko ima neki dobar prijedlog nek slboodno napiše.
 
Član
Nisi naveo koje godiste ti igra ulogu? Mora biti dizel? Imas u tom rangu pasat 5...bora....toledo....ibiza....xsara...a4...a3....fabia...alfa....
 
Ne bih ulazio u ovu diskusijiu, imao sam fiata i nisam slušao ljude kad su mi govorili nemoj fiata, pa sam se zeznuo. Moj prijedlog bi bio da uzmeš u obzir i megana, za te pare možeš uzeti 1.9 dci, fino ide auto pravo, udobno je a i održavanje je skroz OK.
 
Član
Fiat je pretrpan senzorima, unutrasnjost losa, ona dugmad u unutrasnjosti su nesto sama od sebe lojava i lepljiva, veliki servis dosta skuplji nego u pezoa 66 kw, kocnice duplo skuplje, onda nema fiata koji ne prijavljuje gresku airbaga, da se to kvalitetno uradi kosta ko sam djavo, da stavis odpornik onda u slucaju nesrece jastuk ostaje ugasen, kud ces dalje kad ima senzor za vodu na filteru nafte.
Peugeot duplo udobniji od stila a za moj ukus tri puta ljepsi od stila.
Onda jos jedna mana je buka u vozilu dok radi na leru, problem je u nosacu motora, da kupis originalni skup je, stavis neki zamjenski trajat ce jedva godinu.
Tako da moj glas ide za Peugeot
 
Top