Dirnulo se u osinje gnijezdo, Nijemci versus Francuzi, odoh po kokice
Iako sam VW fanatik, realno danas skoro svi proizvodjaci prave dobre automobile. Rece davno Henry Ford da je najbolji auto nov auto. Bio on Francuz, Nijemac, Talijan, Japanac ili Korejanac, svaki je dobar. A druga je stvar koliko ce taj automobil da traje. O kvalitetu novijih auta se jos uvijek ne moze pricati, to mozemo vidjeti tek za 20 godina. Tek sada mozemo reci da su VW Golf 1, 2, T3, Passat, BMW E30, E34, Mercedesi W123, W124, W201 kvalitetni automobili. Najvise starijih automobila koja se i danas kotrljaju kod nas su njemacke proizvodnje, i to je cinjenica koju niko ne moze da pobije.
Sto se tice udobnosti, po meni Golf 2 ima puno bolja sjedista od Golfa 4, 5 i Fabije koji imaju pretvrda sjedista, na duzim relacijama se narocito osjeti. Sad slobodno recite da sam zatucan, ali je meni tako. Koji su to VW-ovi koji razbijaju kamenje u bubregu?? Mozda oni sto su presli 600.000 km sa fabrickim amortizerima i vjesanjem koje je u rasulu, ali su prodani kao extra masine iz uvoza sa "samo" 180.000 km.
Od Francuza bih izdvojio samo Citroen, jer su to za mene najinovativniji automobili, kako prije tako i danas. Renault i Peugeot su blijedi autici pored Citroena