mirza_mali je napisao(la):Imao isti problem prije par godina, i rijesio na prost nacin, naime u zakonu ti nedje stoji npr ako pas laje mora se navesti koji laje i tako ubacio dva i onaj ko me prijavi nek navede koji laje tri puta insp dolazila i odustali vide nema fajde, jer kao mora se odvesti na promatranje neke fazone
Franki je napisao(la):Brate stavi tablu da je tu pas i da je ogradjem da nemoze izac. Ako se vidi da je opasan pas boje se ljudi nema veze što ti znaš da on nemože izać. A ako se susjedi žale da on laje to bi mogao imati problem. Jer jbg ako laje stalno po noci...
apostol je napisao(la):Nabavi neki pljakadu alarm i ubazi umjesto sirene zvuk laveža. Poslije reci da komšija koji te prijavljuje namjerno ativira alarm.
c0d14c je napisao(la):da kao uzmes alarm kojem je sirena kao lavez psa pa da te prijavljuju zbog tog sto pas laje ti samo kazes to neko aktivira alarm i on pocne svirat, a i ja sam misljenja da se ne treba vezat koja mu je onda svrha ???
apostol je napisao(la):c0d14c je napisao(la):da kao uzmes alarm kojem je sirena kao lavez psa pa da te prijavljuju zbog tog sto pas laje ti samo kazes to neko aktivira alarm i on pocne svirat, a i ja sam misljenja da se ne treba vezat koja mu je onda svrha ???
Upravo tako. Malo sam kucao u žurbi pa je tekst ispao pojeban.
Pokretaću teme jedna preporuka.
Ne znam kakva ti je ograda ali ako je pas iole opasan, do visine od 1,2 m obavezno gledaj da imaš zaštitu koja bi spriječila da pas proturi njušku(ne bi li šta gricnuo) ili dijete ruku(da pomazi cuku).
Mislim da je prije bila u zakonu obavezna tabla OPASAN PAS ukoliko se u dvorištu drži pas određeniih fizičkih osobina(visina i težina) ili ako pripada nekoj od potencijalno agresivnih vrsta.
Nekad je, za vrijeme Tita, prilikom intervencije napadnuta ekipa hitne ili vatrogasci. Ne znam sad tačno. Poslije je u roku od 10 dana zakon bio gotov, stupio na snagu i policija(milicija) je počela provodit kontrolu.
GreenDevil je napisao(la):ja bi nabavio jos jednog pa nek trose telefone mamicu im
ajdin_ze je napisao(la):Po zakonu si obavezan imati tablu na svakoj strani ograde koja navodi da se tu nalazi opasan pas i nemogu ti nista.Kod mene je tako vec 10 godina.
Ako imas samo na ulazu mogu te zafrkavat bezveze.
Stavis tablu sa slikom psa i iznad slike napises PRIVATAN POSJED a ispod slike psa JA CUVAM ili GRIZEM il sl...i pred zakonom si cist.
Yellow je napisao(la):Znači svi ti govore isto: stavi table tipa "oštar pas" na vidljivo mjesto na ogradi, i to je to...e sad za gustoću ograde logično je da mora biti takva da pas nemože proturiti glavu/njušku i ugristi klince
Ili ono jede sve zivo,al djecu voli najvise :lol:Grga je napisao(la):kad ti dodje inspekcija opet, reci im: voli on djecu, al ja ga ipak hranim hranom za pse
bmwscaner je napisao(la):ma nek ti popuse
ajd ovako posalji ih kod mene pa ako uspiju sigurno zavezati mog psa ja im platim trosokove puta i sve neam te ogrlice za vezanje na lanac koja ce ga drzati dulje od minute jednostavno samo izvuce glavu ima deblji vrat od glave a glava nie mala haha