Član
Mozda zato sto dizel mrzne vec na -6 a benzin tek na -40.Evo navedi i jedan razlog zasto bi bolji benzin bio u terencu nego dizel
I sto ce ti benzin u bilo kakvim uslovima upaliti, a sretno sa paljenjem starog(pa i novog) dizela po zimi.

Mozda zato sto dizel mrzne vec na -6 a benzin tek na -40.Evo navedi i jedan razlog zasto bi bolji benzin bio u terencu nego dizel
Sve zavisi od kvaliteta goriva/auta, garaze itd. -6 je ta donja temperatura na kojima neki dizeli smrzavaju. Isto ko sto je -40 donja za benzin, inace benzinci pale i na -50e jebi ga sad na -6. meni na -26 palio normalno ove zime
Kod starih venturi sistema DA. Kod modernih sekvent ja nisam uspio naci razliku. Samo sto motor ljepse-mirnije radi na plinuDrug izvini sto ti spamujem temu.ali da ne otvaram novu.
Zanima me,kada u auto ugradis plin kako se ponasa motor u smislu opadne li snaga,obrtni moment i slicno
E ovako druze imam licno pajera kocku 3.0 v6 ne poderiva masina koristim ga za vikend planian i slicno ima nas par koji se druzimo iskreno za mene benzin daleko ispred dizela recimo moj pajero trosi sad po snijegu i u planini i off roadu od 20 do 25 litara benzina dok m idrug ima pajera dvicu 2.5 tdi koji isto srkne preko 20l u takvim uslovima a o sposobnostima se ne mogu porediti i istrajnosti recimo ja mogu da hrvem u blatu i snijegu pola dana dok on s dizelom ne moze jer skoro svaki pocne da dize tempraturu i gubi snagu pa ga moras pripazit na gasu a benzin sa tim nikada nema problma
Mozda zato sto dizel mrzne vec na -6 a benzin tek na -40.
I sto ce ti benzin u bilo kakvim uslovima upaliti, a sretno sa paljenjem starog(pa i novog) dizela po zimi.
Po nekim istrazivanjima snaga opadne 2-3%, ali to se ne osjeti uopste... Pogotovo ako je neki jaci motor. Samo moras naci finog majstora koji se razumije u to, da ti lijepo podesi plin kako bi imao identican odziv na gas na plinu i benzinu, tj da ti na plinu ne bi bio lijen..Drug izvini sto ti spamujem temu.ali da ne otvaram novu.
Zanima me,kada u auto ugradis plin kako se ponasa motor u smislu opadne li snaga,obrtni moment i slicno
druze taj 2.5 cetvrtak nema bas obrtnog momenta jer se prepane svake strane i ugusi se taj obrtni momenat ima mercedes g sa 3.0 turbo motorom od w124 sa 108kw e taj ide na stangasu a ti u mostaru o smrzavanju nafte na minusiam ne mozes pricati jer nemate ni 20 posto hladnoce u odnosu na gacko a sto se tice vode taj tvoj dizel ako povuce kap vode dobije hidro udar pa ce iskrivit klipnjacu neki ventil i slicno dok benzin moze povuci koliko hoces izvi m usvjecice izverglaj i pali i vozi a ako je sve ured nece se ni benzin lako ugasiti vjeruj ti meni isto tako ispravan bezninac ce ici i na malom gasu druga je stvar sto ih je pola neispravno druze a potrosnja normalno da benzin vise trosi dizel nece normalne voznje uzeti 10 l nafte a benzin ce potrosit to je normala al za mene je benzin bolja stvar jos pogotovo ko vozilo koristi vikendom a ne svaki danIspade da trosi isto 2.5dizel i 3.0 benzin i vidim izgleda dizeli svi prokuhase. Evo da uporedis cijenu loze i ugradnje plinske instalacije na isto dodje. Jos tadj dizel moze proci kroz vodu o kojoj ti mozes sanjati sa benzincom + ima finog obrtnog momenta pa na malom gasu savladava otpore na kojima ti moras fino gasa dati
Evo par dizela nije zaledilo na -25 a ne na toj temp od -6.
I ne znam da je kolega spomenuo da ce iti na expedicije po sibiru pa spominjete te temp od -40