Član
bucky_mb@yahoo je napisao(la):dobar škodilak, čip mu je dao baš dosta snage
sa obzirom da nisi ispuh radio.
a što se ove trke tiče tri stvari mi se ne čine jasnim
1:na početku se čini da si ti krenuo dosta ranije od gti-a
2vaj sa gti mašinom bi te pretekao da nije imao auto
ispred sebe (rpm)
3dnos snage i težine je daleko na strani pežoa
taj pežo il je pokvaren il je loš vozač, a ovo što ste vi snimali
nije nimalo dobar pokazatelj ko je brži, izađite na stazu snimite
trku od 0-402m i ako ga uspiješ pobijediti ja prvi skidam kapu.pozz
Tuto kompleto si u pravu! Bio je prvi rejs di me je namazal za 2-3 dužine al ovo je baš fora ispalo i moj friend zna vozit,auto je slagan 2 g. sa svim mogućim detaljima..od nule..btw napral je i one mece cvajzicere kaj im na haubi piše compresor on ima do stotke 6,8sek dok ja 9,18 i razlika u težini je 500kg ja u plusu...zato smo probali start s drugom brzinom 20km/h i frend s kamerom cca 100kg muž se sjel da bar približno budemo egal..kod mene je jači samo moment(pogotovo u drugoj) al on brzo splasne al zato nam je top speed (po čukicama identičan 210km/h makar sam ja svoju kravu dobil i 215)
kolege što pričaju o potrošnji i zahebavaju se ...očito nisu baš svjesni onoga što pročitaju.
Radi se prosječnoj potrošnji na prijeđenih 100 km a ne o trenutnoj koja varira koliko se jaši po gasu (dok je auto bil stock ona je išla od 0-72 lit a na 2.0 tdi bez beda i do 99,9)
Ako imate eventualno BC u autu primjetičete da vožnja u leru ne da je optimalne rezultate,ni na nizbrdici nego je bitan Okretni moment i vožnja u njegovom polju ili malo ispod.AK nemate probajte tank do vrha pa izmjerite s različitim načinom vožnje.
Pod dva što me je i jedan vrlo stručan kolega uvjerio još jedna bitna stvar u cijeloj toj priči potrošnje je i aerodinamika i brzina kojom se krećete.
Nema nikakve logike al nebrojeno puta sam isprobal da recimo auto kod konstantne vožnje u IV-toj (55-60 km/h 1,600 rpm) troši i do litru manje nego u V-toj na 90 ili 75 km/h)makar proizvođač (svaki) deklarira sasvim suprotno.Naravno i potrošači(klima ili ne),gume(pravilno napumpane) su isto bitan faktor...
mozda je vama sprdnja al ovo sve kaj pišem je dokumentirano s slikama i točenjem goriva a neki moj osobni hir da prodajem pamet i zrnca ljudske gluposti...
Al evo dosta filozofiranja ...
evo i jedan kratki video s nedavnog puta...
hakkler on AC