Dali je istina???!!!

Dali je istina???!!!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Početnik
kod nas su oduvijek pisali velicinu guma,ne znam zbog cega al su upisivali,ne u saobracajnu..znam kad sam ja ficu registrovao da su pisali 135 R12 gume,da bude nesta jeftinije,sta li..

Član
Za svaki dio koji se kupi a nije fabricni predviđen da bude na autu se dobije TÜV certifikat, e sa tim certifikatom se ide upisivati u saobraćajnu dozvolu, znaci kupis feluge 20" imaju TÜV certifikat, odes fino u nadleznu sluzbu i oni ti to uvedu u saobraćajnu, kupiš štope MADE IN CHINA nemaju TÜV certifikat odes fino u najblizi kontejner ih bacis, poenta svega toga je sprječavanje korištenja divljih materijala u auto industriji...

Član
Bekir_SA je napisao(la):
Za svaki dio koji se kupi a nije fabricni predviđen da bude na autu se dobije TÜV certifikat, e sa tim certifikatom se ide upisivati u saobraćajnu dozvolu, znaci kupis feluge 20" imaju TÜV certifikat, odes fino u nadleznu sluzbu i oni ti to uvedu u saobraćajnu, kupiš štope MADE IN CHINA nemaju TÜV certifikat odes fino u najblizi kontejner ih bacis, poenta svega toga je sprječavanje korištenja divljih materijala u auto industriji...

sve 5 sto si reko, a sta ja sam sa svojim rukama napravim nesto, znaci nije made in china vec je made in home a ni ja nemam tuv certifikat i sta trebam otic taj svoj rucni rad laganini zafijarit u kontejner? nema to veze odakle je sta, zakon je suplja i tacka, pogotov sto svijet NEMA PARA ...

made in home je u vecini slucajeva losije kvalitete od made in china , ako hoces da imas nesto individualno , narucis sebi u nekim renomiranim firmama koje se bave time i dovijes fino certifikat i to ti upisu u saobracajnu ;)

JD.

Član
arminnn je napisao(la):
kad ides na tehnicki stavis celicnjare i cao

i sta onda ? stavi druge felge, zaustave te na cesti, pogledaju ti knjizicu auta, nije ti upisana ta dimenzija i izvoli kaznu...

u tome i jeste bit tog zakona, da ti u knjizici auta stoje dimenzije zimskih i ljetnih guma koje koristis...

eddo je napisao(la):
pogotov sto svijet NEMA PARA ...

pa nek onda ne napucavaju auta ako nemaju para... ne zivi se od toga :)

Član
E j...ga ni od ove zabava više izgleda nema ništa...a ja počeo skupljati pare za veće felge:icon_sad:

Član
renault_fan je napisao(la):
ja regam auto bez da ga odvezem na tehnicki...pa sta ce da mi upisuju onda???...

Jes rego sam i ja pa sam ove godine se regnu na tehnicki na detaljni pregled i photo sesion...

@eddo odes na tehnicki fakultet, prilozis plan tj elaborat o onome sto si napravio, dobijes atest, predas za TUV certifikat i fino na tehnicki da se upise...

Član
Affiliates
Contact Bosnia/Herzegovina:
Company: TÜV Rheinland Group
Representative Office Bosnien/Herzegowina
Address: ul. Dure Danicica br. 1
78000 Banja Luka
Phone: (+387/51) 222-996
Fax: (+387/51) 222-996
E-Mail: tuvbih@teol.net

kad smo kod tehnickog pregleda meni registracija pada u decembru mjesecu tako da sam tada na zimskim gumama 165/65R14 i te su mi upisane u papire.

evo i izvadak sa tehnickog pregleda gdje se moze vidjeti sve od podataka kojim tehnicka sluzba raspolaze.

20rqk51.jpg

od ove godine je zabranjeno sljedece (provjereno pa znam):

* vrata bez steka
* Bad look haube
* usisnici na haubama (slim onih koji su izliveni ujedno sa haubom)
* xenon svjetla iznad 6000K
* folije na staklima (ne vazi za stakla iza vozaca)
* branici, pragovi i spojleri radjeni bez TUV certifikata (fabricki nisu zabranjeni)
* felge ne smiju izlaziti iz gabarita vozila (ivice blatobrana)
* svjetla moraju biti u standardnim bojama (bijelo i zuto za farove, zmigavci narandzasti, zadnja sjetla crvena, narandzasta i bijela)
* svjetlo ispod vozila ne smije biti crveno, plavo dok su druge boje dozvoljene (osim boje nastale kombinaciom plave i crvene sa drugim bojama - roza i ljubicasta)
* ima jos toga ali ne mogu da se sjetim

JD.

Član
dobro sad vec malo idemo u krajnost... cuj bad look haube hahaha pa oni klocevi na tehnickom da skontaju ko ima a ko nema bad look haubu ? naucna fantastika za njih ...

Član
emirEX_sa je napisao(la):
Affiliates
Contact Bosnia/Herzegovina:
Company: TÜV Rheinland Group
Representative Office Bosnien/Herzegowina
Address: ul. Dure Danicica br. 1
78000 Banja Luka
Phone: (+387/51) 222-996
Fax: (+387/51) 222-996
E-Mail: tuvbih@teol.net

kad smo kod tehnickog pregleda meni registracija pada u decembru mjesecu tako da sam tada na zimskim gumama 165/65R14 i te su mi upisane u papire.

evo i izvadak sa tehnickog pregleda gdje se moze vidjeti sve od podataka kojim tehnicka sluzba raspolaze.

20rqk51.jpg

od ove godine je zabranjeno sljedece (provjereno pa znam):

* vrata bez steka
* Bad look haube
* usisnici na haubama (slim onih koji su izliveni ujedno sa haubom)
* xenon svjetla iznad 6000K
* folije na staklima (ne vazi za stakla iza vozaca)
* branici, pragovi i spojleri radjeni bez TUV certifikata (fabricki nisu zabranjeni)
* felge ne smiju izlaziti iz gabarita vozila (ivice blatobrana)
* svjetla moraju biti u standardnim bojama (bijelo i zuto za farove, zmigavci narandzasti, zadnja sjetla crvena, narandzasta i bijela)
* svjetlo ispod vozila ne smije biti crveno, plavo dok su druge boje dozvoljene (osim boje nastale kombinaciom plave i crvene sa drugim bojama - roza i ljubicasta)
* ima jos toga ali ne mogu da se sjetim

willkommen in deutschland :cool:

jos naknadno ugradjeni xenoni moraju imati one perilice i mnogo toga jos

Član
JD. je napisao(la):
dobro sad vec malo idemo u krajnost... cuj bad look haube hahaha pa oni klocevi na tehnickom da skontaju ko ima a ko nema bad look haubu ? naucna fantastika za njih ...

ja kad sam bio zadnji put na tehnickom sve su mi zivo ispregledali od serijskih brojeva sasije do broja motora, slikali auto sprijeda, sazada, sastrane i odozdo. posto imaju na onom racunaru instalirane software za sva vozila prema broju sasije provjerili su mi ostale podatke (boja, broj motora, kubikaza, snaga, obrtni moment, boja unutrasnjosti, opremu ma bruku stvari).
evo kako to izgleda za moj punto:

339_1.jpg

447_2.jpg

do drugih podataka ne mogu pristupiti bez kod kartice koju ja nemam

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.