Dali je istina???!!!

Dali je istina???!!!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
kod mene na dvici 15"-ke pa nisu zezali. bitno je auto ispravno i u voznom stanju a pusti tu suplju za felge. ja bi sad stavio 17" na golfa al neam ih:cool::cool:

Član
c,c,c
ja registrovo prije manje od mjesec dana i nije bilo peglanja problema sve ok....
a za ove sitnice recicu vam do godine kad bude red na novu registraciju :)

Član
0g1 je napisao(la):
c,c,c
ja registrovo prije manje od mjesec dana i nije bilo peglanja problema sve ok....
a za ove sitnice recicu vam do godine kad bude red na novu registraciju :)

pa sta to ima na DACIJI pa da te zeza ..:icon_question::lol:

Član
ne znam, u njemackoj ti pise u saobracajnoj dimenzija guma ljetnih i zimskih vec kad kupis auto i prije nego sto odes na registraciju. pise ti koje druge dimenzije smiju na auto. ako navuces druge felge, moraju se uvesti posebno u saobracajnu. montiras felge i odes sa svom papirologijom (ako postoji) na TÜV i oni uvedu nove felge, novu dimenziju u papire. ako nemas atest - nahebao si. da ne znam koliko si spreman podplatiti, nece ti upisati. imala sam taj slucaj sa tenzo-r felgama. ja to ne smatram nikako lose, nasuprot. nekad mi neko rece, lako je u njemackoj tjunirat auta.. - lol

Član
u hrvatskoj je to vec odavno. a eto izgleda da i mi moramo dati $$$ kad budemo htjeli vece gume. he he

Član
Znaci ipak zakon mudruje pomalo...Za koju godinu, ako ne i od ove iduce Atest, pa onda stavi 17-ke :(

JD.

Član
panicarite bezveze...

za svako auto imaju propisane dimenzije guma i felgi od fabrike... znaci ono sto dodje fabricki ili u doplati

ako hoces da stavis drugacije dimenzije od tih propisanih, odes na tehnicki da ti upisu tu novu dimenziju i to je to...

nigdje ne pise da neces moci staviti vece ili drugacije felge, samo da ces morati to prijaviti ako se razlikuju od propisanih dimenzija...

po nekoj logici morat cemo svi imati ateste za sve one stvari koje se smatraju styling opremom,kao sto je u Evropi slucaj...
pa sad bile to stope,branici,rora...

al stvarno sad jedu govna,znate zasto :icon_question:
pa sto nam vec jednom ceste ne naprave kako treba u pm :icon_mad:

Član
Kakve ceste i ostalo...Bitno je izvuc sto vise novca, a vratit sto manje...Jbe se bagri za ceste, privatni đepovi se pune od ovih nigdjeveznih zakona, al eto... A za stope i ostalo mislim da se mogu nadojit ako imaju TUV oznaku...
@JD.
Jaro znam i ja da cu moci staviti vece fele, al znam isto da cu morati za to platiti, sto do sada nisam morao ;)

Član
Ja sam radi njih morao raditi Dyno, da se utvrdi prava snaga vozila:icon_twisted:
Puno su ozbiljniji i stroži nego dosadašnjih godina, iako je to i sada ispod razine Hrvatske, no doći će uskoro jako zeznuto vriijeme za sve van serijske dodatke na vozilu.

Zavisi od stanice do stanice za tehnicki pregled vozila...Meni su jos prosle godine (04.11.2008. godine) upisali dimenzije guma i detaljno ispregledali auto (na moj zahtjev)...Ja sam za to da se uvedu rigorozne mjere, jer svakakvih krseva se vozi...Imali smo mi nekada to, sad otkrivamo toplu vodu...Stariji ce se sjetiti EX YU i tehnickog pregleda...Vozaci su uzimali po 15-tak dana godisnjeg i dovodili auto u red da bi proslo tehnicki pregled...Neka zapisu i dimenzije guma i felgi, i sve dorade zasto da ne...Ja uvijek idem na tehnicki radi sebe a tek onda zato sto "moram"...Dosta stvari se moze otkriti na valjcima....;)

Član
Evo meni istice registracija u utorak i bas razgovarao sam sa covekom iz osiguranja u vezi sa slikanjem automobila. Kaze baja da je to samo puka formalnost, a ostalo je sve u duhu naseg mentaliteta, bitno je samo da se pojavis na tehnickom. A ovo za upisivanje dimenzija guma je verovatno neka karikirana dezinformacija. Naravno, postoji indeks guma koji se nalazi u fabrickoj specifikaciji automobila, i odstupanja od tog indeksa najcesce uticu na vozna svojstva i stete podvozju. U svetu gde vlada zakon i intelekt za siru gumu ili vecu felgu potrebno pre svega pripremiti automobil... kako je nasa prijateljica RCat navela tada se radi "TUV - atest", i uopste za sve sto se naknadno modifikuje na autu potrebno je izvrsiti proveru da li je to sigurno da se pusti u saobracaj (nosaci za bicikla, auspusi...). Posto zivimo u ovoj Somaliji, i sam odlazak na tehnicki nam ne pase, ne moramo da se sekiramo oko uvodjenja nekog besmislenog zakona od kojeg niko nece imati koristi. Pa ni starosnu granicu uvoza nam jos uvek nisu pomerili...:icon_smile:

BHT Ovisnik
ako se placalo za svu styling opremu onda ce najbolje bit onim koji furaju german style:D

Legend
ErRoR je napisao(la):
Aaaaaa mame im se naj...m jos nam samo to treba...Pun k---- nekih zakona,nek rijesvaju prece stvari pa nek onda ogranicavaju dimenzije guma...

i mene ce taj zakon jako pogodit kao i tebe
ali istina je to da se sa neke strane treba krenut
previse je "divljih" auta na nasim cestama, stoga ja podrzavam svaki od ovih pokreta policije..

vidjet cemo samo koliko ce to profesionalno bit..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.