Anais je napisao(la):
Sto se tice moje voznje, jedno sranje sam imo zbog rucne al nista strasno...
Eh... Stara,Stari,Buraz i ja... vracamo se s mora i skrenemo za siroki jer je stari trebao nes tamo da obavi...Septembar, kisa, bura na onoj planini skoro pa i suznjezica... I tako nista spec standardna voznja malo laganija jer je tad BMW bio... Nakon nekih 10-15 kilometara cujemo zveckanje po limu od auta...ja se nagnem do sajbe da pogledam sta je (mislili grad) kad imam sta vidjet, uletili u odron! Pocese sve vece i vece kamenice po autu.... svi se zaledili u tom trenutku ispred nas prolijece ogromna stijena skoro duplo veca od auta... par sekundi nakon toga nesto manja zviz drito u gepek... I tad se ko nesto smirilo i par sec poslje stade.... Izadjemo iz auta hvala Bogu dragom bez dlake na glavi svi... BMW-u gepek spljosten i razrezan nevjerovatan prizor... kao da je neko makazama za lim rezao obicni komad lima ne deblji od 2mm, jezivo... Hladni ko led svi bez rijeci....
Zbog ovoga mi je ostala trauma od kishe i od znakova koji upozoravaju na odron na putu.. cim ga vidim pocnu mi slike pred ocima sta bi se moglo desiti ....
Al Hvala Bogu pa Vam danas ovo napisah...
I ja sam imao slican slucaj na Bradini kod Konjica. Noc, kisa lije, mrkli mrak. Vozio bratovog bmw-a. Kad odjednom, 100metara ispred, ugledam krajickom oka kako se "nesto", velikom brzinom spusta niz brdo ( kontam ker, jelen, medvjed, nesto) i tacno pade na cestu na moju putanju, kad kamen sirine 1metar,pracen manjim kamenjem velicine hajmo reci lopte, jedva, ali jedva, obidjoh da ne udarim i da ne odletim,a ove manje sam morao pokupiti...pihhhh, kad sam onda dodao gas da pobjegnem sa Bradine... nema veze kisa,zadnji pogon,policija...bjezi... heh
I jos jednom sam imao priliku uzivo gledati odron kamenja kad je zatrpao cijelu cestu. Na putu do Foce, usred Zime, na onom prevoju, snijeg na tom mjestu 1metar... Bio prvo auto u koloni... kad gruhnu kamenje na put 100metara ispred... pihhh strava... kociiii...