Član
Juni 2002, kod Hadzica, neka sporedna cesta, Lancia Delta HF 4WD. Pravac, pa jaka lijeva krivina, ja na pravcu vozio malo preko 160 km/h, pocnem kociti u zadnji tren, 30-ak metara prije krivine. No kompletna krivina i 5 metara ispred posuti sljunkom, kad sam naletio na sljunak koceci, auto isto da je ubrzao i samo produzi pravo. Pustim kocnicu, al prebrz sam, izletim sa ceste, opalim prednjim desnim krajem u neki komad stjene (visok oko metar) preskocim ga, uletim u jarak nekih 5 metara ispod ceste, auto se krene prevrtati, udari krovom u neko drvo, odbije se i vrati na tockove.
Dvoje nas u autu, oboje vezani, nikom nista ozbiljno. Samo 2-3 dana nakon toga nisam mogao hodati koliko me sve bolilo, kazu nategnule se tetive od naglog zaustavljanja. Malo jos raskrvario koljeno od udarca nogom u armaturu, jaran porezao ruku na staklo od prozora. Auto totalno usinut, sa polu otkinutim prednjim desnim i zadnjim lijevim tockom, pocupanim diferencijalima, mjenjac i sve to nazad pobjeglo. Motoru gotovo nista, otisao samo hladnjak ulja, upalio bez problema. Od tada ne kocim u zadnji tren i ne "gasam" po cesti gdje to ne izgleda pametno. Danas i vise postujem brzinu...
Dvoje nas u autu, oboje vezani, nikom nista ozbiljno. Samo 2-3 dana nakon toga nisam mogao hodati koliko me sve bolilo, kazu nategnule se tetive od naglog zaustavljanja. Malo jos raskrvario koljeno od udarca nogom u armaturu, jaran porezao ruku na staklo od prozora. Auto totalno usinut, sa polu otkinutim prednjim desnim i zadnjim lijevim tockom, pocupanim diferencijalima, mjenjac i sve to nazad pobjeglo. Motoru gotovo nista, otisao samo hladnjak ulja, upalio bez problema. Od tada ne kocim u zadnji tren i ne "gasam" po cesti gdje to ne izgleda pametno. Danas i vise postujem brzinu...