Dejan 16v je napisao(la):
Vrti kr u 8000, abf fabricki ide u 6800, a mjnjenac i sat su isti ostali, i isti vozac je ostao :lol:
Ma druze leti 1.8T, ne znam mozda je cipan ali ide...
http://www.youtube.com/watch?v=UQIUVdmTDGM
Mislim da obojici (kr i abf) "crvena"pocinje na 7000 a vrte do 8,nisam siguran samo znam da 1.8 T se vrti nesto manje,zato i ima nesto veci moment.
Ma niko nije reko da neide 1.8 T :icon_biggrin: ali ide i abf ko vrag i sve sto ima 150 ks na tu tezinu ide ebiga samo neki motori imaju sire radno podrucje ,neki manje
Pa to je objasnjenje,ABF ima kraci mjenjac pa imas veci moment na tockovima nego da imas orginalni mjenjac od turbaka.
Ako imas 2 motora iste snage,onaj koji ima manje okretaja ima utoliko veci moment i opet utoliko duzi mjenjac,jednostavno je :icon_smile: a to turbo,ventili itd je nebitno,bitno je koliko snage ima motor a to su samo sredstva da je postigne.
Najbolji i najpouzdaniji motori su jednostavni sohc motori sa 8 ventila i bez turba ali ebiga fali im konjica po kubiku ali ja bi vise od ijednoga od ovih volio imati pod haubom jednog 2.0 8v 150 ks N/A ,to bi bio motor.Leti a samo pali i vozi dok limarija ne zahrdja nece mu nista biti :lol:
allroad je napisao(la):
Ne znam, ja sam imao dva 1.8T, al doduse u audiju i bili su quattro, 125kW. Nema on na niskim obrtajima kao diesel, ni blizu, tek kad predje 3000 osjetis taj moment, a preko 4000 pravo potezanje. Moguce da je to zbog quattra, nisam imao priliku voziti 1.8T u golfu i tako.. Al da se recimo ganjaju u petoj od 120-200 tu bi 1.8T bio u prednosti jer se sjecam da su oba auta na autoputu bila zanimljiva za voziti i imala dobra ubrzanja.. ali i dalje mislim kad bi se postartali da bi do trece brzine abf bio u prednosti , ne znam zasto ali takvog sam misljenja. Sigurno da je 1.8T bolji motor i elasticniji nisam to ni porekao, to je tako 1000000% al opet ne bi mijenjao misljenje sve dok ne vidim ta dva auta jedan pored drugog
Nebi trebao biti
150 ks imaju oba, u prevodu sto se tice motora to je to a ostalo je do 3 vazne stvari : 1 duzina mjenjaca tj regulatora isporuke momenta na tockove :icon_biggrin:, koji je JAKO VAZNA stvar,on odlucuje o momentu na tocku a moment na radilici je nebitan tj nije bitniji od broja okretaja motora,zatim 2. aerodinamike vozila koja dolazi dramaticno do izrazaja sa povecanjem brzine vozila, te 3 mase vozila koja je presudna na broj ks po kg ili toni vozila a to sve je presudno za ubrzanje.
Ovdje su turbo i ventili najmanje vazna stvar,neko je izracunao snagu tih motora koja je ista i to kaze da je razlika medju njima minimalna.
.Dalje max ubrzanje vidi se iskljucio na crti,elasticnost je nesto drugo i cesto daje pogresan dojam boljeg max ubrzanja isto kao i flexibilnost(naglo ubrzanje sa niskih okretaja i mrtvilo u visokim) pa vozaci turbo dizela misle da bi se mogli pokaciti sa Ferarijem :lol:,max ubrzanje je opet nesto drugo .
Uglavnom zasigurno paklen turbak koji bez problema moze ici na 220 ks i koji bi volio imati pod haubom.