bmw e36 ima lanac jel' da? nek me neko ispravi, ali ja mislim da to auto nema velikog servisa, možeš radi sebe zamjeniti lanac i španer lanca, ali to ti niko ne mjenja.. što znači mali servis, ulja,pk remen i to je toPoz
zanima me cijena za BMWA e36-icu mali i veliki servis? imal gdje u sarajevu da se to moze odradit.. hvala
usput ako neko zna u istocnom sarajevu darkom tako nesto koliko kosta sekvent plin za ovog ljubimca. hvala
hvala lijepa drug znas li oko plina ista slucajno?bmw e36 ima lanac jel' da? nek me neko ispravi, ali ja mislim da to auto nema velikog servisa, možeš radi sebe zamjeniti lanac i španer lanca, ali to ti niko ne mjenja.. što znači mali servis, ulja,pk remen i to je to
šta te interesujehvala lijepa drug znas li oko plina ista slucajno?
taj motor koliko se ja sjecam nije na lanac,ima zupcasti i veliki servis ide kao i za svako auto...sto se ti ugradnje plina u istocnom sarajevu imas 4-5 servisa koji to rade,sequent se krece od 700 km pa na gore..Aha.. pa recimo da je 95 godiste , 1.8 , 115ks
I ja mislim da je lanac. Poslednji zupcasti u E36 je isao u verziji 316, ali 1.6 motor, kasnije idu 1.8 i 1.9 ako se dobro sjecam i oni imaju lanac, ali ostaje oznaka 316. Neka me neko ispravi ako lupetam.Kao kroz maglu mi da je ipak lanac
sto ne znaci da se nece i on morat mijenjat obzirom da je svaki pregazio mali milion
I ja mislim da je lanac. Poslednji zupcasti u E36 je isao u verziji 316, ali 1.6 motor, kasnije idu 1.8 i 1.9 ako se dobro sjecam i oni imaju lanac, ali ostaje oznaka 316. Neka me neko ispravi ako lupetam.
Ima i 316 u E36 sa 1.8 motorom, to sam siguran, nisam siguran samo za 1.9 je li i on nosio oznaku 316 u slabijoj verziji. Skoro smo prebacili motor iz jednog perfektnog stranca u domaci E36. Mislim da je '97. taj stranac, a '92. je domaci. Oba su 316, ali ovaj '92. je bas 1.6 motor, zupcasti, a ovaj '97. je lanac, ali nisam upamtio je li 1.8 ili 1.9, moram provjeriti ako su ostali papiri originalni.Koliko znam da nema 1.9 u e36
Mozda u zadnjim serijama
1.6 je 74kW pod oznakom 316
318 je 1.8 sa 85kW i ima ventilas sa nekih 103kW