Audi definitivno, jer ga mozes i po zimi voziti bez problema :icon_biggrin:
Jedan lik je na drugom forumu koji ima BMW peticu bas pisao iskustva sa voznje A6, sad cu to probati naci...
Evo ga...
Furao večeras A6 3.0 TDI Quattro.
Toliko sličan a toliko različit od 530d.
Premalo za reći koji je bolji, mislim da niti jedan nijei, rekao bi da možda meni 530d više leži jer sam naviknuo na njega. Audi iznutra ima prekrasan interijer(leći će većem dijelu ljudi iz prve), vrhunsku kvalitetu materijala. Položaj sjedenja mi u BMW-u malo ugodniji i sportskiji, niži.
Volan, u BMW-u dosta teži i na manjim brzinama prilikom vožnje po rotoru i sl. osjetno teži. U Audiju se vrti kao bez otpora, stvaro ugodno Smile
Mjenjači u oba auta vrhunski, mjenjaju brzine brzo i svilenkasto bez trzaja. Auti ima tiptronic opciju na volanu što je baš ok.
Vožnja, oba auta totalno kamufliraju osjećaj brzine, furaš 160 a kao da se ništa posebno i ne dešava. Audi na prvu daje osjećaj stabilnosti koju u BMW-u tek nakon duljeg druženja stekneš, stabilnost koja ti dozvoli da prođeš zavoj punim gasom..to još u BMW-u nisam ni stekao. Quattro prava poslastica, osim kod kretanja di daje veliku prednost, također kroz zavoje osjeti se taj živi zadnji kraj. Pruža jednu novu dimenziju sigurnosti Smile Izgleda da na nešto većim brzinama uzme danak, ali to uopće ne smatram nekim konkretnim nedostatkom.
Motor u Audiju mi se čini nešto tiši, vjerojatno je i do zvučne izolacije. Da se razumijemo, oba mootra su izuzetno uglađena i mirna u kontekstu diesel motora općenito, ali kad ase ovdje već uspoređuju 2 vrhunska motora mogu reći da auti snagu razvija nešto uglađenije dok bmw kod punog gasa ako automatik prebaci u nižu to odradi dosta snažnije, barem na osjećaj.
Ovjes na audiju također ulijeva veću sigurnost na prvi dojam, iako nekako imam osjećaj da bmw-om prođeš jednako brzo isti taj zavoj, pogotovo ako se uđe pravom putanjom.
Na kraju, performanse. Audi zbog quattra na startu krene bolje. Što brina više raste to se BMW polako približava. 140 i dalje BMW za pol nijanse brži, mora se osjetiti gubitak snage u 4x4.
Ovako sve zbrda zdola.. Sve u svemu 5+