bmw e39

bmw e39

Super Moderator
Sta je njemu 300000 on to za cas predje i bez problema ;) imao je moj kolega e60 sa 550000km a bio super auto i tako ga prodao jos se voza
 
allroad je napisao(la):
Sta je njemu 300000 on to za cas predje i bez problema ;) imao je moj kolega e60 sa 550000km a bio super auto i tako ga prodao jos se voza

bas tako... nema auta koje je staro 10ak godina a da nije preslo najmanje 250 000 km... uzmite godisnji prosjek 25-30 000 km i za 10 god to je 250-300 000... samo zavisi kako je auto odrzavano i u kakvi su bili uslovi eksploatacije tj. jel motor forsiran ili normalno koristen... zato sluzi detaljna provjera prije kupovine ;)
 
Član
Ma gdje je godišnji prosjek 25-30 tkm? Ova kilometraža nije problem za ovaj motor, al svima kao da je svejedno što je sat vraćen tko zna koliko. Na unutrašnjosti e39-tke se ne mogu vidjeti ni najmanji tragovi korištenja do 250 tkm, u ovome je pola unutrašnjosti promijenjeno, papučica kvačila izlizana, a cijena na zapadu za primjerak sa ovako malo kilometara je jako visoka, viša nego ova. Al hajd, važno je napisati nešto zar ne?
 
ZELA GTI je napisao(la):
Ma gdje je godišnji prosjek 25-30 tkm? Ova kilometraža nije problem za ovaj motor, al svima kao da je svejedno što je sat vraćen tko zna koliko. Na unutrašnjosti e39-tke se ne mogu vidjeti ni najmanji tragovi korištenja do 250 tkm, u ovome je pola unutrašnjosti promijenjeno, papučica kvačila izlizana, a cijena na zapadu za primjerak sa ovako malo kilometara je jako visoka, viša nego ova. Al hajd, važno je napisati nešto zar ne?

Pogresno sam se izrazio oko godisnje kilometraze... uzmimo da je ona kilometraza neka gornja granica za godinu dana, mada se moze preci i vise ali predjeni kilometri nisu presudni faktor kad je u pitanju stanje auta.. neko ce auto "razvaliti" za 100k km, nije u tome poenta.. poenta je da se auto detaljno pregleda i vidi u kakvom je stanju... ako vam je puno sto je auto preslo stvarnih 300k km, onda kupite novo auto i nemate brige ;)
 
Super Moderator
Koliko nas ovdje voza auta sa 150000 a ustvari su presla 450000 i koliko nas voza auta koja su bila lupana a mi to ne znamo.... Ja samo kazem da za ovog bmw-a nije nista 300000 a tako ni 350... Mada iskreno moguce da ima i vise. Ne znam sta je o prosjeku problem nisam bas skuzio. Hocete reci puno je 20-30k godisnje? Ja sa mercedesom toliko napravio u nekih 4-5 mjeseci koliko je kod mene a nije jedino auto ne vozi se uvijek. Ovakva auta vani godisnje ne prelaze ISPOD 50000km
 
BHT Ovisnik
to nije puno,tko nije kupio ovaj auto da se qrci sasvim je normalno da pređe 300k+ ... ja da kupujem ako je odrzavan nikada ne bih bjezao jer ja sam i student i radim,pa opet godisnje pravim 25k,kako sam s jettom,tako i s volvom,a ne jos da se bavim nekim poslom vecim pa da moram i zbog posla putovati,to je velika kilometraza za neku corsu,clia i sl. koje je auto za grada,al ovo auto sigurno tome nije namjenjeno,a po meni je to i patnja za auto da s tolikom snagom ga uzmes samo za grada,a trebas negdje ici pali malo auto koje malo trosi,sto u nas nije nimalo slucajnost;)
 
Član
To koliko je auto poderan unutar tj. ishaban ne mora nista da znači.

Naime, mi smo u firmi imali jednu Fabiu koje je samo jedan čovjek vozio ali koji je bio recimo krajnje neuredan.

Škoda sa 150 hiljada je izgledala ko da je milion prešla, pola volana se izlizalo :icon_eek: ko da ga je pojeo, mjenjač sjedišta ma fuj. Vjerujte da ste imali prilike vidjeti auto na šta je ličio.

S druge strane sam viđao auta iz Njemačke sa 300 hiljada originalnih koja su bila u top stanju sa minimalnim znakovima habanja.
 
Amer-civic je napisao(la):
A neznam kako nisi zadovoljan sa golfom, mozda si ti naletio na jednog cije odrzavanje nije bilo kako spada.
Nego kakve su ti ono čunerske ratkape, vidjam ja tebe često.

cunerske ratkape skinuo...dobio ih dzaba pa malo furao...

teretanas je napisao(la):
evo ti kola,uzece ti golfa u racun

http://www.pik.ba/artikal/4604752/bmw-530d-066-900-260/

hvala razmislit cu pa se mozda javiti covjeku....

postoji li mogucnost provjere kilometraze kod ove serije bmw-a?
kako se vraca kilometraza na njemu? (ovo pitam jer sam cuo da se mora nesto unutra ostetiti da bi se doslo do tog dijela gdje se vraca kilometraza i onda majstor to moze primijetiti)
 
Super Moderator
moze se provjeriti kilometraza.. ali moze se vratiti i tako da se ne moze provjeriti. Ostaje kod ovog bmw-a kilometraza npr. na kljucu, pa kako god vratis a ne vratis na kljucu, moze se provjeriti. Moze se uraditi skroz pa da bog ne zna koliko je tacno presao al to kosta dosta i ovaj bmw je vec stariji model pa ne isplati im se placati za ovo auto. npr da je e60 2009 godiste 2008 pa da je presao 300000 njemu se isplati platiti 500 eura da ga urade i vrate na 140 bubam
 
Član
Pozdrav Druze....evo da i ja ubacim koju.....imao sam 4 godine BMWa 530d 2001god. sa 193ks kupio ga sa 115.000km i kad sam ga prodao imao je oko 235.000km bio je saltas i neces mi mozda vjerovati ali potrosnja je bila smijesnaa Bgm meni nikad nije presao 9,3l ali to po gradu i zimi a prosjecna po gradu je bila oko 8,5l nemam ti sta lagati (automatik ti sigurno vise trosi) ja sam prelazio preko 850km sa jednim rezervarom, a na otvorenom jos manje ;)

imao sam ga 4 godine jedino sto mi je bilo otislo je onaj LMM a on je 120KM

gledaj ako budes uzimao da nadjes kakvog sa M-ovjesom jer odlicno lezi u krivinama i ima dovoljnu udobnosti (ima za mene bolji ovjes nego e60, dosta je stabilniji)

meni jedan od najlijespi i najdrazi model BMWa......

pozzz
 
Odlicna auta, mada ako se ganjas po gradu najvise, bolji bi bio izbor bio 525d, ili 520d, naravno ako padas samo na luksuz i laganica po gradu :D. Samo tesko ces naci to auto ispod 250 000, i ako nadjes, moras platiti koju milju vise.. Evo u mene komsija prodaje E60 sa 400 000+ i ne mogu vjerovati da je auto unutra bukvalno novo, nema nalegnuca u sjedalu, kamoli da je poderano i izlizano sta, svana isto ocuvan, motor radi lijepo, automatika, hladno da ga vrati na 200 000 nikome ne bi bilo sumnjivo. A, sto se tice uvoza, tesko ti je sa danasnjim svercerima da im je haman pa uduplat zaradu na autu, ako je platio 7000 hoce za 14 000 prodat... A sto neko spomenu nove dacie itd. budimo realni, ako je momak, prije ces zbarit nesta u BMW-u starom 10 godina nego u novoj Dacia-i :D...
 
Top