Astra OPC 2,0 Turbo 240KS

Astra OPC 2,0 Turbo 240KS

GTC

Član
evo ljudi malo novih slikica !
Osnovao sam Opel Team Dalmatia, slobodno povirite ;)
www.opel-teamdalmatia.com

evo još sličeka :p




















:cool::cool:
 

GTC

Član
Nexus je napisao(la):
btw gdje je slikano ovo,poznato mi nesto?

Slatine , otok Čiovo --- pogleda na Trogir, Split i svih 7 Kaštela, perverzija od lokacije :cool::cool::cool:

ufffff ovde se nisam pohvalia...... :icon_cry:
Kupio sam auto na 52000km, e pa 5 dana iza mi je riknula turbina... nažalost tu sam manje kriv ja nego prethodni vlasnici, kod kojih je bila chipana, gažena i slabo održavana........

e pa sam morao utuć velike pare u popravak... 9000 kuna za turbo i granu ispušnu, i usput napravija mali servis ( ulje Selenia Racing 10W60 ( 550 kn, brtva poklopca ventila (245 kn ), filter ulja, goriva i ruke za sve 500 kuna zahvaljujući frendu koji je to slagao sve :cool:) jer nije napravljen već godinu i po...a rečeno mi da je napravljen na 50000 kn prije 3 miseca...ali nema veze tu sam ja kriv sta nisan ništa pregledao.... :icon_sad:

u svakom slučaju...ova Astra se spasila šta je došla pod moje vlasništvo ;)
Sad će bit pažena i mažena svaki dan ! :cool:
Slijedi centriranje trapa ( i to zahvaljući starim vlasnicima :icon_mad:), poliranje cilog auta, stavljanje ćukica temp vode, ulja, i boost, i tako dalje :cool:

živili mi ;)
 
Član
Fin autic, valjda je to pocetak a i kraj problema ;) Sto se trapa tice, ako se auto vozi kako je zamisljen da se vozi po nasim grbavim cestama, ne treba te cuditi ako nesto na ovjesu ode, posebno na 50.000 km. Taj auto cupa prednji trap samo tako.

quattro ako je auto duze stajao il je neodrzavan, gazen na hladno i jos cipovan, to nije nista cudno. Znam ja za dva slucaja sa Audijevim 1.9 TDI motorom, jedan 90 KS (otisao turbo na 70000 km), a drugi 130 KS (otisao turbo na 30000 km). Nijedan nije bio ni cipovan...
 
Top