RE: ASTEROID - Stigao sinter i xenoni
Da nadoknadim ovo sto je nestalo zbog ovih problema sa back-up-om foruma ...
... bacen tecni kit, osmirglan i nanesen primer, za koji dan spric-kit
Nanesena bijela podloga ...
Kos motora ofarban u mat crno ..
Asteroid konacno ofarban
Boje su se slozile bolje nego sto sam ocekivao, a malo smo ih i "tunirali" pa je dobijen dodatni efekat dubine, a ima i mali milion nekakvih kristalcica u laku
Lagano se, pocelo sa pripremama za vracanje motora na njegovo mjesto ...
U medjuvremenu sam se malo pozabavio uredjenjem unutrasnjosti i slaganjem instalacije audio-sistema...
Prvo su zamijenjeni originalni zvucnici u zadnjim panelima i postavljena skretnica
Onda su na red dosli paneli na vratima ...
Svi kablovi su dovedeni do ovog "cvora" da bi se olaksalo eventualno skidanje tapacirunga vrata
Zvucnici su pokopcani ...
A evo kako to izgleda ...
Namomtirana su zadnja sjedista i odmah je uslijedila "generalna proba" sjedista za malenu rejsericu...
Sad vec pomalo pocinje liciti na pravi auto ...
Nakon svega ovoga doslo je na red i motor da se ubaci
U medjuvremenu odradjen je jos jedan detalj za Asteroida ... trece stop svjetlo

Prvo paljenje nakon ubacivanja motora...
http://www.youtube.com/watch?v=puti0XavvSE
A evo i par slika radova
Polijepljene su mrezice u pragovima i branicima, namontirani su pragovi, branici, lajsne po krovu, retrovizori, neke plastikice u unutrasnjosti itd.
A evo kako izgleda hauba ... kao ogledalo ... courtesy of DuPont
Postavljeni prekidaci za kontrolu nitro sistema, prekidacic za gasenje TC (posto to fabricki nije postojalo, ne znam kako) i napravljeno je mjesto za USB konektor od DVD-a
Posto je boja na kocionim celjustima bila dosta ostecena i izblijedila, malo smo i to osvjezili ...
A Asteroid je i malo prizemljen ... ima jos malo prostora da se ide dole, ali neka ga za sad na ovoj visini, dok se malo ne naviknem

Razlog sto se Asteroid jos ne voza bio je krepali cilindar kvacila, koji je narucen i stigao je prosle sedmice, a danas smo ja i majstor-Mane pristupili zamjeni istog
Mjenjac je uz puno muke i izgubljenih zivaca skinut (komplet trap i most smo morali skinuti). Cilindar je postavljen na mjesto i sutra je ostalo da sve posarafamo nazad i mozda bi mogla da padne i probna voznja