Šta je novo?
BHTuning.com - Tuning & Styling

Dobrodošli na jedinstveni forum na našim prostorima sa tradicijom preko 10 godina, 80 000+ tema, preko 1 milion postova i 45 000+ članova ... Tuning & Styling na jendom mjestu sve za vašeg limenog ljubimca!

ANDROID NAVIGACIJA NA MOBITEL

MehemLED

Član
Google maps nema kako ja znam. Gledam maps.me FBIH 37MB, RS 33MB i Brčko distrikt 1MB. Ispade mapa cijele BiH 71MB. Šta je uopšte uračunato u to? Nemoguće kada uporedim sa here gdje mapa BiH trenutno zauzima 407.6MB. Downloadovao to sve, ugasio internet i stavio Bihać kao destinaciju i izbaci "Unable to locate route", dozvoljena su sva četiri tipa puta(putarine, neasfaltirani putevi, trajekt, autoput) i ne može naći putanju od Visokog do Bihaća bez interneta. Uključim internet kad ono neće ni sa internetom. Restartovao i aplikaciju i opet neće. E svašta...
Ukucam Ostrožac(Cazin) pošalje me samo na najbliži put preko Travnika, Jajca, M. Grada Ključa, ne vidim opciju odabira neke druge rute, dok kod here maps ponudi tri rute, Preko M. Grada i Ključa, preko Banja Luke i Prijedora kroz Travnik i preko Banjaluke i Prijedora kroz Doboj.
Šta je najgore od svega toga ponudi Rutu do Odstrožca(Cazin) a ne može do Bihaća, a bukvalno prođe kroz dio Bihaća na tom putu do (Ostrožca)Cazina. Ovo me odmah totalno odvratilo od nje iako je skinuta preko 50 miliona puta. Kada ukucam samo Cazin prebaci me na rutu preko Banja Luke i Prijedora.
 

Prilozi

anel007

Član
Gledam danas i u BiH se mogu dodavati mobilni radari na Google Mapsu, ne bih ni skontao da mi nije u sred voznje iskocilo pitanje da li je pomicni radar jos uvijek tu.

Od danas je postala ubjedljivo najbolja navigacija na svijetu koja ima apsolutno sve, podatke o guzvama, fixne kamere, tonu opcija i evo ta novina da korisnici mogu dodati mobilne radare i jos neke stvari.Sent from my SM-G950F using Tapatalk
 

zuzo

Član
tako je i mozes odabrati i koju rutu ,preko normalne karte(maps) ili preko satelita !;) ima 6 opcija karti !
 

zuzo

Član
e to su vec posebni par cipela !! , nije to danas problem kad se mogu kreditne kartice peglat !:happy:
 

anel007

Član
Roaming je vec druga stvar ali nesto ne vjerujem da ljudi koji dosta provode u roamingu previse razmisljaju o visinama racuna. Odlazak 7 dana na more ne racunam i tu se uvijek moze naci neka alternativa.

Ima i Google Maps offline opciju samo sto je postupak malo drugačiji od obicnih navigacija jer ti nakon unosa destinacije i odabira sta ti treba nudi opciju download i nakon toga funkcionise offline kao i svaka druga obicna navigacija. Doduse nisam to previse testirao ali evo ruta do zagreba je velika oko 90MB tako da vjerujem da je skinuto apsolutno sve sto se koze nalaziti na i oko te rute.Nokiina here navigacija jest odlicna stvar i dobra je za preko grane ali joj ja licno previše ne vjerujem, nije me jednom po Sarajevu poslala da vozim stepenicama tako da sto se mene tice mogu je preporuciti samo kao zamjenu za nesto kvalitetnije i po mogucnosti uvijek povezano na net zbog dodatnih beneficija.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
 

MehemLED

Član
Mene je jednom Here provela kroz dvorište(ranije tu bio put, pitao čovjeka koji je bio tu u blizini), ali mi nije bio problem jer sam bio biciklom i odabrao sam rutu za pješake da što više izbjegajem saobraćaj pa me vodila brdima. Što se tiče ceste nije me još nikada navela na pogrešan put. Naravno da je online uvijek bolje, ali što se tiče offline-a google maps mi nije izbor, ne mogu ja svaki put downloadovati rute, nebi se sjetio.
 

Prilozi

anel007

Član
Maps.me ima bajk rute ako se ne varam, mada za mtb ja ipak koristim specijalizirane aplikacije samo za to.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
 

MehemLED

Član
I ja sam to vidio, ali premalo zauzima, bojim se da ne skine ni pola dostupnih podataka. Možda skine samo glavne puteve, jer 290MB za toliki teritorij je baš malo.
 

Zeran

Član
I ja sam to vidio, ali premalo zauzima, bojim se da ne skine ni pola dostupnih podataka. Možda skine samo glavne puteve, jer 290MB za toliki teritorij je baš malo.
Vjeruj mi skine sve živo. Nije to malo. iGO za citavu Europu skine nešto više od 4GB. Onda za uzi dio HR-BiH-SLO je ovo OK.

Pokušaj tu istu površinu staviti na Njemačku. Bude preko 700MB
 

MehemLED

Član
Na Here maps samo BiH preko 400MB, Htvatska 570MB, a Njemačka 1739MB(podijeljeno na 12 regija, može se skinuti samo jedna regija po potrebi), to je više nego duplo više od google mapsa. Cijela Rusija skoro 5GB hahahaha
Treba tu dosta, treba uvesti sve ulice, brojeve kuća/zgrada, objekte(restorane, hotele, benzinske stanice i sl.) pa mi je razumljivo da puno zauzima.