Haman je ovo i vece nego sto sam i mislio...
Sto se tice novca.., nikad ga ja Sasi necu halaliti ili odustati od ovoga..
Internet je cudo.., sta se sve moze saznati.. Od Sasine kucne adrese, broja telefona i sl.
Po obicaju doticni gospodin se i danas ne javlja, vec samo ukida poziv.., eventualno ce u toku dana poslati poruku tipa.., imao sam udes, nekom je pozlilo, na sastanku sam.., zovem te druze, nista mi se ti ne brini..
Ja sam se vec raspitao kod advokata oko ovog problema..
Imam uplatinicu iz banke koja je lijepo naslovljena na A3M Banja Luka, a za narudzbu dijelova, iznos uplacenog novca, datum itd i sl.
Takodje imam sve od prve do zadnje poruke sa BHT foruma i sa mobitela.., od tacnog spiska narucenih stvari.., Sasinih petljavina da je dosla roba u Banja Luku.., pa par dana poslje kaze da nije jos doslo.., pa onda da je krenulo iz Ljubljane, ali da se kamion prevrnuo, zapalio izgorio, eksplodirao...
A sve te poruke se vazne jer se mogu koristiti kao dokazni materijal na sudu..
Njegovim izgovorima i opravdanjima vise ne vjerujem odavno.., ali sam se ipak nadao da ce se sve ovo zavrsiti na lijep nacin.., bez svadje, utjerivanja dugova, sudova, novina i sl.., jer malo je nas u automoto sportu da se svadjamo, lazemo i petljamo, no izgleda sa Sasom se ne moze drugacije...
Onda kad mi je u poruci napisao da je imao tezak udes, da je unisti auto.., da je on sav skrhan i u bolnici, sutra dan se ja pojavim u Banja Luci ispred radnje.. Auto ko novo.., a Sasa ziv i zdrav.., bez i jedne jedine ogrebotine, hvala bogu.. Gdje ce sta ce.., pa mi na autu pokazuje parnicu na blatobranu.., koja se moze polir pastom rijesiti i bez limara.. Toliko od strasnog udesa..
Ja sam se cuo telefonom sa A3M-om u Ljubljani, koji i sami kazu da imaju problema sa Sasom.., te me uvjeravaju da necu ostati bez novca.., pa vidjet cemo sta ce biti.., ali ne moraju me oni u to uvjeravati.., ovih 1.656KM koje sam ja zaradio i odvajao od mnogo cega da bi kupio to sto sam narucio necu tek zaboraviti..
Stupio sam u kontak i sa nasim kolegom BLACK KNIGHT, koji ima isti problem kao i ja.., samo malo duze..
Ja molim one kojima Sasa duguje novac/robu da mi se jave pa ako su zainteresovani da pokrenemo kolektivnu tuzbu jer kao grupa imamo bolje i vece sanse..
A ja cu takodjer u ponedeljak u Banja Luku.., malo do Sase.., pa ko zeli slobodno nek mi se javi i pridruzi...
I hvala adminima sto su odlucili da ne brisu ovu temu.., danas sutra ce ipak mozda nekome dobro posluziti i nauciti na nasim greskama, a ne na svojoj kozi...