GaRGa je napisao(la):
aj ti meni u povjerenju reci ko ti sarafa da odem i ja do njega na tjuning
Nema se tu sta krit. Ja sve sarafam i evo i malo istorije posto znam da okolo kruze svakakve price oko toga ko i kako se sarafa moje auto...
Ranije sam za sve isao majstoru ali mi je, poslije raznih losih iskustava, dosadilo da placam cifre za nesto sto mogu i ja da odradim. Isto tako, dosadilo mi je da zavisim od drugih i jos to placam.
Na kecu je sve to i prelomilo, prvo ga je sarafao majstor pa je onda u pola posla i sred projekta pukla tikva. Posto nisam htio dozvoliti da projekat propadne, izvalio sam solidnu cifru za nabavku osnovnog alata i nastavio sam sarafat u obicnoj garazi.
Nije jednostavno kad nemas pravu radionicu ali nekako se snalazim i nije mi sekunde mrsko
Tako sam zavrsio auto ali se tu nisam i zaustavio. Iz principa i zbog svih dusmana, otisao sam jos dalje i odlucio da sam sebi slozim turbo motor. :icon_twisted:
Kupilo se i procitalo dosta knjiga o turbinama, motorima, i setupima koji ih prate, prekopalo se dosta interneta, pitalo dosta iskusnijih ljudi i motor je slozen !
I odlicno me sluzi, unatoc tome sto su ti razni strucnjaci (sami ce se prepoznati) ismijavali moj rad i predvidjali izgaranje klipova vec na prvim kilometrima... Sada naravno sute :lol: Ovom prilikom zelim da posvetim svoj motor i svoj rad svim tim strucnjacima ! :smajli11:
ABS i ostali detalji koje sam uspio napakovati na keca, neka budu kao neki bonus od mene :lol:
I na kraju, kad bas nemam uslova da nesto sam odradim u svojoj garazi (vadjenje/ubacivanje motora, skidanje mosta i slicni radovi koji zahtjevaju dizalicu,kanal ili specijalni alat) lijepo odem majstoru i platim da mi to odradi