Kao sto rece ako nemam za 50kilometara u benzincu obda nemam ni za tih 70 u dizelu... Nije poenta u 20km sto zafali, meni ako zafali tih 20km da predjem zafalice mi u oba jer kad nemas para da trosi 1L na 100kilometqra, dzaba kad ja nemam ni za tu jednu litru.
Kazem da mi je glupo kad kupuju ljudi auto, gleda se potrosnja, a niko odrzavanja i dijelove i kvarove modernih dizela ne gleda nego tek kad pukne po dzepu onda ksze, mada ni tada malo koji prizna jer to je ponizenje ako prizna... Dizel uzme 7-8 a benzin 9-10 i kaze uhhh pa rqzlika 2L, dobro je to, a to je 4 marke i 12 feninga ustede. Eto ustedio si 5km a to sto si za remenicu alternwtora dao 96km, protokomjer 140km, i 100km za ciscenje usisne grane i EGR-a(nije placeno jer smo sebi radili, ali ko ne zna platio bi), to ne gleda se, to je utroseno na autu koje je 1.3 common rail iz moje familije auto. Znaci 340km je dato u 5 dana, sad izrqcunaj po 5km ustede na 100 kilometara koliko trebas preci kilometarq da bi vratio tih 340km, a da ne pricam o dpf-u, ili zamajcu kojeg nema kupiti fiksnog niti zamjwnskog nego samo originalni koji kosta 1550km za 1.3 motor...
Da ne govorim za zvuk dizela, snage koje nema itd jer 1.3 dizel sa 80 konja troai nekih 7-8L dok moj sa 6 cilindara 2.0 i 130 konja uzme 10L, razlika u vuci i snazi izmedju tog auta i menw je smijesna, on je puz za mene a razlika u ustedi 5km, sad bi li ti za 5km alusao ga gdje cvokoce i vibrira, gdke se trebas zaletiri da bilo sta preteknes itd, dok je kod mene druga prica totalno od njega, sa 50 i 150 mi ne treba nikakva zahukqvanja za bilo kakva preticanja. Eto pa vidi sta je isplatnije i koliko sada toj corsi treba da vrati tih 340km...
Sad zamisli jos plin kao stavim sekvent, 0.75L plina, znaci sa nekih 9km prelaziti 100 kilometara po gradu, koji dizel to moze?