Očigledno se ne razumijemo najbolje na ovoj temi. Ja sam prvenstveno pitao za mapu koja se nudi za Insigniu s mojim motorom. Dakle, nisam ja nazvao te tunere i rekao "hoću 190 ks da se izvuče iz mog auta", nego oni nude tu i samo tu opciju. Pitao sam jer znam da ima auta na kojima fabrika ostavi jako puno prostora, pa bi takva mapa mogla imati smisla. Do sada, osim Zele GTI, niko nije ni pokušao da ponudi neki odgovor na to.
@Lexilium - i kod mene je novo auto, prešlo nekih 13.500km, al mi ne pada na pamet da ga ne vozam 6 mjeseci nit da ga vozim ko baba. Ti možda mozes ako imaš nekoliko auta. Svjestan sam da će uvijek bit neko brži, al sigurno ne namjeravam sa Insigniom vozit Street Race niti se trkat okolo. Ovdje se radi o sportskoj vožnji, a ne nekom ludovanju, jer ovo auto nipošto i nije za tako nešto. Dakle, nismo se razumili, što bi reko naš narod "ja o kruškama, ti o jabukama"
@Noke - ako poredimo auto sa 200k, to auto može imat more problema i bez chipa, tako da krivit remap za dalje probleme...Ja sam Leona remapirao kad je imao 12.000km, vozio ga 4,5 god pod chipom, nisam ga nikad štedio (naravno servisi su redovno radjeni), auto je baš voženo, čak i SR. NIŠTA nije nikad otišlo, niti sam bilo kakvih problema imao. Eto tu se ruši mit da će bit kobno forsirat auto poslije remapa...Siguran sam da nisam jedini koji je uživao u remapu auta bez posljedica.
I da, npr. ako ova mapa od 190 ks znači da se auto ne smije sportski vozit, onda mi takva mapa i ne treba. Slažem se raja da je 170-180 ks optimum, cijela poenta i jest da razmjenimo mišljenja
Hvala svima.