Član
TDI
allroad je napisao(la):pricate gluposti... kolko vas je probalo vozit 1.8T ???
ko god ga je probo nece rec tako nesto... i ona sila od turba se osjeti u 1.8T al to pocinje tek na 3000 tako da nece da ide ako ga ne drzis na obrtajima al inace extra ide i zvuk mu je super...
smajke je napisao(la):allroad je napisao(la):pricate gluposti... kolko vas je probalo vozit 1.8T ???
ko god ga je probo nece rec tako nesto... i ona sila od turba se osjeti u 1.8T al to pocinje tek na 3000 tako da nece da ide ako ga ne drzis na obrtajima al inace extra ide i zvuk mu je super...
cudno da mozda nije benzin
bulex je napisao(la):bitno je da ide... i da se ne kvari... ostalo su sve nijanse...
bulex je napisao(la):bitno je da pisti turbina....
allroad je napisao(la):bulex je napisao(la):bitno je da pisti turbina....
fino pisti da vidis pravo
allroad je napisao(la):pricate gluposti... kolko vas je probalo vozit 1.8T ???
edit:
i da napomenem poslije A4 1.8T quattro smo imali Golf 5 2.0 TDI DSG (koji sigurno ide ko 1.9TDI od 150 KS) i golf mu ne bi mogo pera odbit
KRVOLOK je napisao(la):zar mislis da si vise nego ja probavao 1.8 T i TDI motora ? :lol:
stvarno govorim realno i bez zajebancije,taj 1.8 T od 150 ks neide nista posebno ali istina je da je veoma izdrzljiv i da nije kvarljiv.Mada je to sve relativno,nekome je tih 150 ks kao "cudo" veliko a neko i vise ocekuje od toga motora,sve zavisi od osobe do osobe.
Ja kraj toga TDIa nebih ni pogledao taj 1.8 T :icon_smile:
to je moje misljenje i nenamecem ga nikome,svako ima pravo da misli i iznosi svoja iskustva.
KRVOLOK je napisao(la):prva stvar neko je pogresno tamo ukucao da je snaga 1.8 T na 4000 rpm,nije na 4000 nego na 5700 rpm.
druga stvar,taj 1.8 T neide nista naspram TDI 150 ks,jedino je veca max brzina na 1.8 T ali ove ostalo je totalno bezveze na tom motoru,nema oupste osjecaja da postoji turbina na motoru,vuce linearno,nema one sile koju svako ocekuje od turbo benzinca.Za razliku od njega TDI je zvjer,ogromni obrni momenat,uvijek spreman da te zakuca u sic.
Definitivno TDI je bolji izbor,taj 1.8 T tek kad se cipuje pocinje liciti na nesto,bez cipa je totalni promasaj i nist neide,samo se "drelji".