rs6 je napisao(la):
black je napisao(la):
rs6 je napisao(la):
@mara
druze jesil ti kad vidio poluosovinu auta koje ima abs i auta koji nema abs ?
odnosno jesil li kada kupovao poluosovinu za auto ( evo primjer clio 1.2 92.godiste ) lik te pita jel ima abs ili nema ??
razlika je u tim nekim nazubljenjima na polusovinama, jer ti je sve povezano, probaj pa ces vidjet ....
Prijatelju ja ti toplo preporučujem da prije nego nešto napišeš, dobro razmisliš o tome.
Dobro skontaj šta si napisao.
dobro inzinjeri ... hvala :123:
druze ,taj lik sto te pitao koja je godina vozilo.. mnogi u prodavaonicama autodjelova se ravnaju po ABSu, tako npr. kad kupijes grijace ili remen,postavlja ti pitanje ima li ABS radi toga da skonta koji je model u pitanju, do neke godine nema ABS i od neke godine ima ABS...
poluosovina nema veze sa ABS sistemom,mislim o nacinu kako si ti objasnio,ta ''nazubljenja'' koja spominjes, su radi homokinetickog zgloba,kod vozila s jacim motorom su veci,tako da je i poluosovina deblja...zato te pitao prodavac o ABS i poluosovini..
sto se kocenja tice,opet,u hitnim slucajevima,kocnica i nakon nje kvacilo 10i dio sekunde,totalna blokada tockova,da skripi i da se sve zapali,pa kako mozak registruje,pustaj ,vintaj,cupaj itd..
u slucaju semafora,kocnica,pa motorom u manju ako imam dovoljnu duzinu,da cak dogura i do prve brzine,lagano,uglavnom,u oba slucaja prvo kocnica,radi same inercije...prijatno