Radio sam svog Toleda kod SM-a i auto je prešao sa njegovim čipom nekih 50 hiljada kod mene bez problema i prodao sam ga takvog, platio sam oko 200 Eura taj čip.
Nakon toga sam kupio Audija i nisam ga čipovao kod SM-a nego sam to odradio na drugom mjestu u pola SM-ove cijene a to je bio jedini razlog što nisam kod njega.
Audi je od tog jeftinijeg čipovanja prešao nekih 20 hiljada kilometara bez apsolutno ikakvih problema.
Činjenica je da danas skoro svaka garaža sa laptopom nudi usluge čipovanja, manje više kvalitetne, a u biti svi imaju istu priču, tako da se jedan prosječan građanin počne da gubi.
SM jedini ima Dyno i jedini se bavi profesionalno time, dok je ostalim to nešto usputno tj. sporedno.
Međutim, ako uzmemo u obzir da recimo ti PD motori kod VW-a su u opticaju nekih 12 godina i da je tih mapa a te motore napravljeno more, te da za čipovanje Audija 1.9 tdi 96 kw treba nekih 30-40 minuta posla i za to naplaćuje 250 eura, a Sukiju za dva dana posla i jebavanja pravljenja nekog custom-a naplaćuje 500 eura jbg.
Srđane druže, ne sumnjam u tvoj kvalitet, ali za 40 minuta posla 250 eura je stvarno previše. Ja znam da se u toj cijeni moraš naći i ti i Muha ili ko već, ali previše je to. Niko druže od tebe ne traži da to radiš džaba, ali 150 eura je sasvim pristojna cijena za taj motor.
Imajte u vidu da je prosječna plata u BIH manja od 400 eura :icon_sad: