Član
SM chip tuning je napisao(la):-Suki- je napisao(la):Uvjek ali uvjek preporucujem svima SM ali..... uvjek ima ali...
kad mi je gospodin Srđan rekao da 600€ kosta custom remap za moju raspalu kocketinu tad sam umalo pao u nesvijest!!!
za sta brate 600€!?
i koliko konja ja to dobijem za 600€ na atmosfercu?
stvarno sto je previse previse je...
gosp. Srđane neznam zastop vi nama navodite troskove u opremu koj posjedujete,mene to savrseno ne zanima, pa covjek da 500k€ za kamion i za 500€ vozi punu slepu alfa sporeta slozen na tri sprata iz vranja u BiH, dva dan putuje i u trenu moze da ostane bez svega a ti meni za par sati prckanja po tastaturi trazis 600€!!
DA SE RAZUMEMO, ja nekazem da tvoj rad nije kvalitetan...ali brate onih 600€ mi neizlazi iz glave!
Fino sam ti rekao da se to ne isplati jer je to puno posla meni.
Dva dana mi treba da napravim to sto ti hoces,potrebno je da se postavi emulator,sonde,knock,da se auto radi na dynu i na cesti.
Ja ne naplacujem dobitke na snazi nego posao.Isto bi ti kostalo 600 eura da si dovezao kovani motor sa turbinom i rekao da idemo na 600 ks,za mene je to isti posao kao i ovo sto trazis.
Pogledaj vani koliko kosta posao da se uradi custom remap sa ITB na standard elektroniku ???
Mene isto tako kao i tebe savrseno ne zanima da li ti imas motor star 30 godina i na koji ces dobiti 5 ks ili imas turbo motor na kome ces dobiti 400 ks poslije mape,za mene je to isti posao i toliko kosta moje vrijeme odnosno 2 puna dana posla.
Tebi ako je puno,ti nadji negdje jeftinije i nekoga madjionicara koji ce to sve iz fotelje nastimati za 50 eura,ja stvarno to ne znam da uradim to bez svih ovih gore stvari koje sam rekao i bez 2 dana posla
Tvoj motor nije uopste naivan za uraditi sa tom prepravkom i mnogo je to komplikovanije nego ti mislis ako hoces da se uradi kvalitetno.
meni si reko da nisi siguran jel mozes za jedan dan zavrsiti... (sad neznam sta podrazumevas pod jedan dan,msm koliko radnih sati) , sad hoces da kazes da ti treba dva puna dana po cca 8 radnih sati za ovaj posao...a ja cu dovest auto koji ce vec raditi i ici jako dobro.
Ja cu to sloziti, ovako ili onako...
danas sam slozio ispuh, pletene grane-H pipe-x pipe- i zadnji lonac protocni sa protokom dovoljnim za cca 250KS i cijeli ispuh je 2x50mm
stigla je pumpa za gorivo, bice ih dvije, 200+lit/h protok i do 6 bara mogucnost sa regulatorom za podesavanje pritiska, siguran sma da mozemo napraviti nesto novo i jako zanimljiivo i nadam se da cemo naci zajednicki jezik.
Znam da si kvalitetan, svi koje sam ti poslao su rekli da nezale jedne marke, pa kako bi kad su dobili cudo za nekih 300njak € a voze aute od 10k€... i uvjek cu te preporuciti no meni opet nije jasno ovih 600€ jer evo nemogu se nikog sjetiti sa tolikom dnevnicom.
@col3.. pratim scen u HR recimo i vidim sve visei vise ljudi ide u DASTEK, driftera rejsera itd...vjerovanto je cijena u pitanju a nije ni kvalitet daleko jedan od drugo cini mi se.