Član
Da trosi toliko, a sve uredno i da plin nikad vise neces. Druga stvar, ta cijena koja je prejaka, a ocigledno nesto nije bilo u redu kad je tolika razlika u potrosnji.Sta nema smisla?
Da trosi toliko, a sve uredno i da plin nikad vise neces. Druga stvar, ta cijena koja je prejaka, a ocigledno nesto nije bilo u redu kad je tolika razlika u potrosnji.Sta nema smisla?
Tj oko 6km na 100kilometara.
Atest od 170km svakih 5 godina = 34 km godisnjeKlasična plinaška računica. Ne računaš izgubljeno vrijeme kod majstora na podešavanje plina? Dodatnu putarinu? Trošak atesta svakih pet godina? Kojekakve zabrane za LPG auta? Itd... Nego samo cijena plina, kao da je sve to besplatno i ne troši ni pare, ni vrijeme, ni trud, ni živce...
To je priča a'la ovih dizelaša koji svaki troši 5 litara, ali realnost je malo drugačija...
To za garaze su povukli u EU.Mislim na zabrane ulaska vozila na LPG, prvenstveno u garaže.
Ali opet su ti pretpostavke nepouzdane. Šta ako se nešto nekad negdje pokvari? Šta ako država uvede dodatne namete, kao što je uvela i tu putarinu? Šta ako ideš negdje na dalji put i nemaš ili ne znaš za LPG gdje sipati? Šta kad naspeš loš plin, auto i hoće i neće da ide... Ta bezbrižnost je zauvijek zaboravljena, to je cijena plina. A vi vazda u nekim računicama "uštedio sam toliko i toliko" "troši toliko i toliko manje"... Isto kad nepušači prigovaraju pušačima da su od cigara mogli napraviti kuću, kupiti stan, a oni sami nemaju ni kuće, ni stana...
Ispade jeftinije vozit v8 na benzin nego cetvrtaka na plin!
Samo gazi kilometre druze, ja sam nakon 6 godina dizela presao na plin i ne kajem se sekunde.
Zenica-Trogir-Zenica 37KM plina, nisam stedio. Nasuo u Hr na Petrolu kao i u Zenici sto sipam. Ko ima viska para nek vozi na benzin
@Kenno sta ti vozis druze
Pa koje su to jos stavke koje se racunaju u lpg instalaciju?Benzin klasičan, ali ne vozam se po čaršiji ako baš ne moram. Neki dan Zenica-BL-Zenica i manje od 40 maraka goriva i još su me saputnici kritikovali kako samo ja stižem i prestižem druge ljude, a mene gotovo niko. Klima upaljena skoro non-stop. I općenito bezbrižna vožnja, jeftino održavanje...jeste plin jeftiniji po litru, ali u tu računicu treba ubaciti sve folove koji nesumnjivo prate jednu LPG instalaciju....