Molim za objasnjenje dolje napisanog...
naime na stranici www.402.ba u Pravilniku pise slijedece...
Organizacijski odbor „OTVORENOG PRVENSTVA BOSNE I HERCEGOVINE U TRKAMA UBRZANJA NA 402 METRA“ na Sjednici održanoj dana 12.12.2008. godine donio je pravilnik o odrzavanju otvorenog prenstva Bosne i Hercegovine u trkama ubrzanja na 402m:
- Pravilnik o odrzavanju prvenstva 2009. godine
- Tehnicki pravilnik 2009. godine
- Dopuna tehnickom pravilniku
pod broj 1 tacnije
"Pravilnik o odrzavanju prvenstva 2009. godine" pise slijedece:
Članak 29.
Vozila koja pristupaju natjecanju moraju u potpunosti biti u skladu s Tehničkim pravilnikom Prvenstva.
Sigurnosna oprema svih vozila mora biti potpuna i ispravna sukladno "Zakonu o sigurnosti prometa na
cestama BiH".
Svako vozilo mora raspolagati aparatom za gašenje požara težine minimalno 2 kg, koji mora biti pričvršćen u
kabini vozila na dohvat vozaču.
a pod rednim brojem 2 -
- "Tehnicki pravilnik 2009. godine"
stoji slijedece:
12.1. Aparat za gašenje požara – postojanje, učvršćenost za
vozilo na suvozačkoj poziciji
sa učvršćenjem koje ima lako
otkopčavanje
sada mi nije jasno... prvo se spominje minimalna kilaza PP aparata a na drugoj strani u Tehnickom pravilniku samo se naglasava da je obavezan i nigdje ne pise koliko i kakav mora biti..
kakva je razlika izmedju Pravilnik o odrzavanju i Tehnickog pravilnika ?
ja u autu imam 0,5 k kg aprat za gasenje ne daj Boze pozara, isti drugi sam par puta aktivirao cisto da se uvjerim jeli to ikako i radi i smatram da je sasvim ok za neke manje pozare. za nesta vece ni pet aparata po 2kg tesko da ce ugasiti nesta ozbiljno...
ah da... jos jedno pitanje. jel mi "fakat" moraju prozori biti "funkcionalni", ja sam svoje zbog nekih prerada fiksirao i ne mogu se spustat niti dizat.
gledajte ovaj scenario... podje trkac X na stazu s svojim mercedesom S klase s djevojkom da vidi kako auto ide na 402 m i u putu nekako krišom slučaja pokvari mu se elektricni podizac... dodje na trku i bude vracen jer mu ne radi podizanje stakla na tom prozoru ? :lol:
sada ce Guru da me zamrzi :lol: