Zar se recesija toliko osjesti ili je u pitanju nesto drugo?

Zar se recesija toliko osjesti ili je u pitanju nesto drugo?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Dzeniii je napisao(la):
ismijavanje,ismijavanje je najveci problem ovdje,,,evo uzet cu za primjer clana s ovog foruma ANES_GOLF iz konjica je momak,,ima bijelog keca i crvenog,,,,prije par dana sam licno upoznao tog momka, UZIVO sam vidio golfa, i auto je vrlo dobro odradjeno,momak radio po svom ukusu,branici fino uklopljeni itd itd...da ne nabrajam sad............Dok su na forumu pisali da auto ni na sta ne lici , da je sramota vozat takvo nesto :icon_mad: i naravno sta drugo ocekivat nego da vlasnik auta vise ne dijeli informacije o autu s nama..zakljucao garazu i ĆAO ..... ako se ovako nastavi forum ce postat k'o facebook i dernek :icon_mad:

nemoj pisati gluposti Bgt, ok je uvijek ima HEJTERA ali brate ja bi se zapitao kad bi mi 100 ljudi ili pak 10 njih koji imaju dobro slozena auta po stajlingu reklo da ne valja onda fkt ja sam lud!
kad si vec kod anesa znas i sam znas kakvi su potezi bili i jos dosta ostalis clanova naravno uvijek ima zavidnih i vakih i nakih ali prilagoditi se ima nas vecina koji oce pomoci

Početnik
sve ima svoje to je tacno ...

ev prvi ja ...

radim hvala Bogu sve , vozim skodu sdi jbg sta ces ... ja i stari pola pola dali para ... poslije nove imam nest u planu da sebi kupujem kad kupim onda prestavim ...

nego ja mislim da ima "djece" dosta ... napr. onaj pita za xsenon za maglenke radi smike jer mu nepasu obiccne halogene sijacile uz xsenon ... jer mu je to seljacki ...a vamo ljudi ozbiljno odgovoaraju ..

ma ima dosta faktoraaaaa

Član
cera_1.3_12V je napisao(la):
sve ima svoje to je tacno ...

ev prvi ja ...

radim hvala Bogu sve , vozim skodu sdi jbg sta ces ... ja i stari pola pola dali para ... poslije nove imam nest u planu da sebi kupujem kad kupim onda prestavim ...

nego ja mislim da ima "djece" dosta ... napr. onaj pita za xsenon za maglenke radi smike jer mu nepasu obiccne halogene sijacile uz xsenon ... jer mu je to seljacki ...a vamo ljudi ozbiljno odgovoaraju ..

ma ima dosta faktoraaaaa

:cool::cool:

Član
Ja i dalje radim pomalo skodicu, ali en ptavljam jer dobijem dogovore vecinom drama svaka cast itd....jako rijekti prokomentiraju i pogledaju zaprave slike i promotre uradjeno...ja sma namjerno kad sma pragove uradio, slikao lijevu stranu auta gdje se vidi rupa jer nije lijepo prag nasjeo, ima jedno cenat ipo rupetina zinula...nitko ni upitao...isto tako mogao sam letvu prikucat i govnetom je namazat....

Hocu reci, svi komentarisu da bi komentarisali ali jako rijetki pogledaju i promisle o uradjenom, a jos rjedji su oni koji imaju nekog znanja sa tog polja...

I na kraju, kome da stavljam slike ? Kome da pisem i objasnjavam ? Kome da se trudim postavit slike i textom opisat uradjeno ?

Najbolje ovaj forum u slikovnicu pretvorit i ostavit samo viceve, anti tuning i offtopic i to je to...ostali topici su 99% nepotrebni sudeci po ovoj populaciji....

Početnik
steta ovakav forum je najjaci na balkanu sigurnoooooo

pratio sam ga i prije ...

kak god ono sto se izgubilo raje i ostalog pokusat vratit i et bice valjda

IGY

Član
SoundLunatic je napisao(la):
razlozi su vjerovatno svi ti sto ih i naveo u samom pitanju, prvo recesija a i oni sto rade nece da prestavljaju jer imaju pametnijeg posla od saranja po forumu gdje ce se uvijek nac neki malac da to popljuje..

upravo to
recimo ja sam od zadnjeg update-a na forumu na autu pravo puno stvari izmjenio, dosta novog je stavljeno, ali jednostavno nemam vise volje kaciti sve na forum
jer kad otvorim neke druge "proekte" i kaed neko opere auto i stavi sliku smuci mi se, zamjeni jebeni saraf stavi sliku, pa stavi sliku eto onako da bumpa temu
iz tog razloga vise i ne stavljam nista na forum
jer moj trud se ne moze poredtiti sa nekim ko opere auto zamjeni brisace i stavlja fotke, i da idemo u isti kos???
nema sanse, isto tako Liga radi golfa, Nismo nisana, Edo onog sepeta od ibize ali ne vidim fotke ovde, ima proekata pun klinac

ali npr muha uradi upgrade na bmw, koji kosta Boga oca, koji vrijedi koji je kvalitetan, i dobije par komentara,
neko ko je raja sa spamerima stavi sliku i odma se potegne prica na par stranica i neko novi kad stigne procitao bi recimo muhin proekat a on zobg spamerskih proekata pao na sljedecu stranu ili cak i vise

itd.....

Član
IGY je napisao(la):
SoundLunatic je napisao(la):
razlozi su vjerovatno svi ti sto ih i naveo u samom pitanju, prvo recesija a i oni sto rade nece da prestavljaju jer imaju pametnijeg posla od saranja po forumu gdje ce se uvijek nac neki malac da to popljuje..

upravo to
recimo ja sam od zadnjeg update-a na forumu na autu pravo puno stvari izmjenio, dosta novog je stavljeno, ali jednostavno nemam vise volje kaciti sve na forum
jer kad otvorim neke druge "proekte" i kaed neko opere auto i stavi sliku smuci mi se, zamjeni jebeni saraf stavi sliku, pa stavi sliku eto onako da bumpa temu
iz tog razloga vise i ne stavljam nista na forum
jer moj trud se ne moze poredtiti sa nekim ko opere auto zamjeni brisace i stavlja fotke, i da idemo u isti kos???
nema sanse, isto tako Liga radi golfa, Nismo nisana, Edo onog sepeta od ibize ali ne vidim fotke ovde, ima proekata pun klinac

ali npr muha uradi upgrade na bmw, koji kosta Boga oca, koji vrijedi koji je kvalitetan, i dobije par komentara,
neko ko je raja sa spamerima stavi sliku i odma se potegne prica na par stranica i neko novi kad stigne procitao bi recimo muhin proekat a on zobg spamerskih proekata pao na sljedecu stranu ili cak i vise

itd.....

E ovo je direkt povezano s onime sto sam pisao na onoj raspravi ;)

Član
a zar u projekte ne idu ti "veci" radovi na autu... normalno da se ne mogu poredit sa nekim autima tamo u garazi, gdje su sitnice odradene i sl... ja recimo gledam na projekte kao visu stepenicu i mnogima tamo predstavljenim/uradjenim respect ;)

Član
A Limpi tako bi i trebalo biti...ali...kako razgraniciti sta je projekt a sta samo malkice sminke...jer nije isto naprimjer kad neko stavi duboke branike i pragove od gtia na dvicu spusti i felge...jer on nema sta drugo da radi s vana jer to njemu odgovara...a na modernijim autim aimas 1001 sitnicu uraditi u vise pravaca...ne iziskuju sva auta isto truda da bude mocan a da ne predje u antituning...

Meni se cini da bi najidealnije bilo otvoriti forum na kojem bi se ocijenjivala kvaliteta uradjenog, a ne kolicina uradjenog, tko nema svoj projekat ne moze biti na forumu i tocka...stim si eliminisao odmah 95% padobranaca i tipkovnica-tunera...

Bolje na forumu 15 ljudi sa dobrim projektima, nego 180 ljudi a od toga 160 nema ni polozeno a kamoli nesto vise...

Član
kakvih ba 15 ljudi tibor?
forum bi propao za 7 dana...ima takvih foruma, na njima vidis 10 postova dnevno...
neka ljudi , sto vise bolje u interesu je i foruma...al vidis da ljudi nece da predstavljaju sta rade i sta koga briga sad njihova stvar ako nece da predstave...

mozda i ova tema pomogne da se uvedu neka nepisana 'pravila' pa ljudi prestanu updatevati garazu kad kupe dvije gume, ili zamjene ulje,servis ili ispoliraju farove...ja npr. postavim sta samo ako je neki veci update a sta cu postavljat auto na celicarama (osim ako nisam nesto zanimljivo s njima izveo, ili da sam uzeo nove brisace, ili neke twitere i sl.)

ja licno nemam nista ni protiv toga neka ljudi samim tim vise je prisutno na forumu i moze se raspravljati itd...al eto ako nekim strucnjacima toliko smeta neka i ne bude tako..

u krajnjem slucaju to sve utice na pojavu vise off tema (manje projekata-vise offa i spamai sl.)jer ljudi nemaju o cemu drudo raspravljati kad nema tema vezanih za svrhu foruma...

p.s. eto armin se trudi sve predstaviti sta radi jos je u pravom smislu rijeci pro u svijetu tunninga , ne znam sta neki misle da oni nebi trebali predstaviti projekte..

a za provokacije, uvrede i sl. udaris ban i gotovo haja..

p.s 2. jos mozda nebi bilo lose da se vlasnici izjasne o stilu koji rade (extreme , german, auto za style i sl) pa ko ne vidi nista dobro u drugacijem i ogranicen je nek ne komentarise bezze ..nego nek pise u temama vezanim za stil koji kao konta i ciji je pristalica ..itd. ima raznih nacina za poboljsanje stvari...

Član
brate moj ako radis projekt sta ce ti prije pomoci, 3 posta koji ti pomognu i objasne sto te zanima, ili 1 post koji ti polovicno natukne rijesenje i 35 postova spama i razglabanja sto je nebo plavo a trava zelena ?

Brate mozda ja nisam dobro skontao koncept foruma, zar nije on tu za razmjenjivanje misljenja i pruzanje i primanje informacija ? Ako nije onda sam ja papak, ako je za naprdivanja i spamanja ima forum.hr, dernek ili sta ti ga ja znam koji vec postoje...

Član
drug medju 30 postova neka budu ta 3 koja ce da pomognu i objasne i ispunio si namjenu...
a da nema toliko clanova bilo bi 5 postova od kojih bi mozda 1 bio 'dobar'...

''Brate mozda ja nisam dobro skontao koncept foruma, zar nije on tu za razmjenjivanje misljenja i pruzanje i primanje informacij'' - evo ova recenica je 'paradox' prve recenice tvog posta..pobija je :)

a forum ne moze opstati sa 20ak clanova 'strucnjaka' i tako bi bio osudjen na propast...neka ljudi nek saznaju nove stvari, mnogi dodju ovdje bez ikakvog znanja al imaju zelju da saznaju i vole automobile i tunning...normala na grube provokacije i bezobrazluk treba odgovoriti banom kako rekoh...
ima takvih foruma koji se vode tim i ograniceni su dosta na oblast automobila ali na takav forum mozes uci jednom sedmicno i pregledati sta je sve napisano za 10ak minuta...a to nije profitabilno za forum ...

kvantitet (manje kvalitet) prosto receno - ako bi fudbal gledali samo oni koji se razumiju u tu igru i koji je znaju igrati vjerovatno bi propao kao takav ...

Ovaj forum je stvarno opširan i obuhvaća baš sve vezano uz automobile i ne bi bilo dobro da nema toliko članova i toliko tema, ali kada su u pitanju projekti i automobili koji rade ljudi, tj. ozbilne i vrijedne stvari, ja bi to strogo ogradio od ostatka foruma.
Evo kako: bilo koji komentar koji nema direktne veze sa projektom i koji je neozbiljan brisati, i ban na 10 dana a možda i više...pa da vidiš tko bi se dalje za.ebavao na tuđi račun i trud...

Administrator
Porschefan je napisao(la):
Ovaj forum je stvarno opširan i obuhvaća baš sve vezano uz automobile i ne bi bilo dobro da nema toliko članova i toliko tema, ali kada su u pitanju projekti i automobili koji rade ljudi, tj. ozbilne i vrijedne stvari, ja bi to strogo ogradio od ostatka foruma.
Evo kako: bilo koji komentar koji nema direktne veze sa projektom i koji je neozbiljan brisati, i ban na 10 dana a možda i više...pa da vidiš tko bi se dalje za.ebavao na tuđi račun i trud...

i tako bi otjerao mnogu raju koja bi rekla sta cu ja na ovom forumu, jebes taj forum kad je tamo tako... nek raja pise sta je volja... naravno ne podrzavam ismijavanje ili ponizavanje tudjeg truda, volje i rada...

po vama je kad ja kupim gume ili neko drugi nije bitno po vama to nije za updatea, a kad honey, muha kupe slickove to je vama za updatea... svako ima pravo da postavi sta je radio na autu jer nigdje ne pise sta je to zabranjeno...mozda neko nema para pa skuplja pare za gume i kupi te gume njemu predstavlja zadovoljstvo da to podijeli sa nama, a vi tako pricate... neko spomenu poliranje farova... sta je lose u tome sto je neko objavio da je polirao farove, jer sve to sljeduje da se predstavi u garazi.. ako ni to ne bi bilo onda niko na forumu ne bi nista ni pisao sto se tice garaza...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.