Šta je novo?

Ask question

Ask Questions and Get Answers from Our Community

Answer

Answer Questions and Become an Expert on Your Topic

Contact Staff

Our Experts are Ready to Answer your Questions

  • Logo

Yugo 1,1EFI &BMR

YUgisa

Član
Učlanjen(a)
24.01.2012
Poruka
370
Reaction score
266
Poena
63
Starost
33
Lokacija
Subotica
Veb sajt
boyracermotorsport.serbianforum.info
Auto
Yugo 1.1EFI
Napokon zavrseno farbanje, nije savrseno ali bice dovoljno dobro. Ustanovljen je problem sa farbanjem, a to je da sam porucio uvek umesanu farbu i iako je razredjena po specifikaciji proizvodjaca, ova nijansa jednostavno ne funkcionise tako. Cim je prepolovljen razredjivac, pokrivnost i potrosnja nikad bolji. Pa pored branika, pragova, maske i gepek vrata (gde je dodata crna bordura oko stakla), ofarbana i karoserija ponovo kao i prednji blatobrani:Na ljubicastom samo napravljen trajniji prikljucak za kompresor da nema problema sa air liftom:
 

amer6

Član
Učlanjen(a)
21.05.2021
Poruka
108
Reaction score
21
Poena
18
Starost
25
Lokacija
Sarajevo
Auto
6R
Jos kad ga vodobrusnim opletes, pa ispoliras da maknes narandzinu koru ima da izgleda fantasticno
 

YUgisa

Član
Učlanjen(a)
24.01.2012
Poruka
370
Reaction score
266
Poena
63
Starost
33
Lokacija
Subotica
Veb sajt
boyracermotorsport.serbianforum.info
Auto
Yugo 1.1EFI
To je i plan, voleo bih da je malo bolje ispao lak, jer na nekim mestima je super, ali nazalost na vecim povrsinama niti alat, niti prostor niti praksa nisu isli u korist. Ali resicemo, pre nego sto se sklopi, bice ispolirano.

I sad kad smo zavrsili sa farbanjem, da nastavimo dalje sa farbanjem :D Oprani motor i menjac, pa ofarban blok:Ugradjen 48mm leptir umesto 45, ugradjen stelujuci regulator pritiska goriva, dignut sa 3 na 3.4 bara, sredjen natpis na usisnoj i zamenjeni svi semerinzi i dihtung poklopca ventila:


Posto je kvacilo jedva imalo tragova habanja, nadao sam se da ga necu morati menjati ali ispostavilo se da je korpa totalno zamorena, pa je uzeto novo pojacano kvacilo, pa kad vec skidamo remenice i zamajac, ujedno sam odlucio i da ih olaksam, pa smo ovom prilikom olaksali auto sa zamajacem za 1330g, novo kvacilo koje je lakse 697g od fabrickog, remenicu bregaste za 70g, remenicu male bregaste za 21g, remenicu radilice za 192g:


Onda je na red dosao karter, njega smo kompletno ocistili i ofarbali ali pre toga smo dodali jos jednu pregradu i senzor za temperaturu ulja. Plus modifikovan zastitni lim izduvne grane da bude malo funkcionalniji:I za kraj, remontovana letva volana, prestelovani zazori, stavljena Pa6 caura i dodata mazalica:
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Top