Wrinkle sprej / sprej sa teksturom

Wrinkle sprej / sprej sa teksturom

Član
@gaga

Ne bih da budem .... ali ovdje se ipak ne radi o farbanju header-a sto u prevodu uglavnom znaci izduvna grana koliko ja znam. Nego o farbanju poklopca motora sto je totalno druga stvar i totalno druga temperatura, a to da obicni sprej ne ide preko 80c ne znam ali pogledacu.

I ako obratis paznju na videu se pusi iz grana i na njima gori boja a ne na poklopcu motora i samo retardiran lik kao ovaj s videa moze i pomisliti da farba izduvne grane sa bilo kakvim obicnim sprejom, na njima bi izgorio i sprej za auspuhe a ne obican.

Slazem se, grana se zna uzarit o kakvim se temperaturama radi, tako da bas moras bit debil pa ofarbat granu.

Nego, sta bi, ja otvori temu haman dzabe, jel pogledo iko po Sarajevu, imal ista?

MTR

Član
e vako' brate , ima na ponudi od 3M-a , ali ga ne nabavljamo jer je mala ( nikakva ) potraznja , a mora se narucit paket od 12 komada , al da je dobar , dobar je , uz njega dodje filer koji pravi tu teksturu koju ti trazis i na njega ide 2 sloja baze . Drzi temperature do 600 celzija

et jebi ga

Član
MTR je napisao(la):
e vako' brate , ima na ponudi od 3M-a , ali ga ne nabavljamo jer je mala ( nikakva ) potraznja , a mora se narucit paket od 12 komada , al da je dobar , dobar je , uz njega dodje filer koji pravi tu teksturu koju ti trazis i na njega ide 2 sloja baze . Drzi temperature do 600 celzija

et jebi ga

koja je cijena npr tog paketa?tj koliko izadje komad? jel ima u crvenoj boji? i koliko pokriva jedna doza?

Isto pitanje ko Marijo, ajde napravit cemo group buy, ja cu uzet 2-3 ko sto rekoh, vjerujem da ce ih se naci jos zainteresovanih, Anais je izrazio zelju, evo i Marijo ce, nace nas se ;)

Član
1. Koliko vidjeh Duplicolor ili kako se vec zove za poklopac motora namjenski sprej trpi oko 200 i neki stepen.

2. Srebrni sprej za auspuhe trpi ako se ne varam 400 a ostavlja ovakvu teksturu kad se nanosi u tankim slojevima. Makar ovaj sto ja imam ostavlja tako neke crtice i tackice kao vlakna neka :D

3. Malo kvalitetnija boja po vasoj zelji ce da trpi 100 - 150 mozda i vise ali nece poklopac dalje od toga ici sigurno, nece ni toliko al eto.

Pa ne znam moze li se farbati preko ovog za auspuhe ali ako me ne bude mrzilo probacu.

http://honda-tech.com/showthread.php?t=1362165

Član
sto se tice same boje., gledao sam ne meetu u zenici, covjek ofarbao poklopac u neku metalik sivo-bordo. obicna boja za auto, samo prije toga nabacio sprickit. i normalno drzi temperaturu, ne puca..
a bilo bi sminka uradit ovako hrapavo crveno na 1.3 :lol: naravno ako cijena bude stimala...

Član
ja imam jedno pioeer pojacalo ovak uradjeno sa teksturom bas sam se pito imal kod nas gdje te boje :D

A kad vec spominjete farbanje dijelova motora mozel se onaj plasticni poklopac motora farbat auto lakom hocel pucat:icon_question: Prajmer za plastiku, baza pa bezbojni mozel tak' il ide i za to neki drugi tretman?

malo off topic al nije daleko od teme :D

Član
adi187 je napisao(la):
ja imam jedno pioeer pojacalo ovak uradjeno sa teksturom bas sam se pito imal kod nas gdje te boje :D

A kad vec spominjete farbanje dijelova motora mozel se onaj plasticni poklopac motora farbat auto lakom hocel pucat:icon_question: Prajmer za plastiku, baza pa bezbojni mozel tak' il ide i za to neki drugi tretman?

malo off topic al nije daleko od teme :D

pa valjda je hladniji poklopac od dekla, glave i ostatka motora... i kod mene je poklopac(plastika komplet) ofarbana standardno to kako vec ide, nicim specijalnim i drzi... al da je prihvatljiv ovaj sa teksturom, moglo bi se jos nesto iskombinovat :D

Član
Sad mi pade na pamet da sam u obicnoj prodavnici boja i lakova vidjao kartice boja sa teksturom kad sam trazio bumper sprej i cini mi se da lik rece da su to standardne boje sa teksturom i da moze napravit sve ali mi se cini da je nesto skuplje bilo i da mi je i on sam preporucio bumper sprej jer sam samo trebao jednu lajsnu da ofarbam.

Član
Ma uzet obicni auto lak nanijet ga i kakve prasine malo puhnut dok je jos drisko i kad se osusi bit se tekstura :D
Il deblji sloj boje pa kad se pocne susit natapkat komadicem smirgl papira :cool:

Nego Menja, gdje je to bilo, u Doboju ili Bn?
Ajde ako ti nije problem jednom kad budes u prolazi kraj doticne radnje da pogledas opet imal ovog sto trazimo.
Nek je 15-20 km uzelo bi se jbg