wireless router TL-WR340G

wireless router TL-WR340G

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
resetuj sve na modemu i na novo uradi opet, spoji samo komp i ruter, kad kloniras MAC spoji sa modemom, nakon kloniranja MAC restartuj modem, samo ga ugasi i upali.....

Član
uradio... opet mi isto :/

nadjoh ovo na drugom forumu... znaci ista kombinacija modem-router

"mac adresu nisam morao klonirati, samo dynamic dns i promjena adrese routera u neku 77.77.2xx.xx"
"morao sam prvo promijeniti LAN IP samog rutera u adresu na istom subnetu kao i IP od providera dakle da pocinje sa 77.77.2xx.xx.Zatim je ruter sve sam ostalo namjestio,tj stavio je IP u dynamic,dhcp je ukljucen"

nazovi ti provajdera i vidi sta steka, posto je automatska konekcija ne bi trebalo raditi ovo sto si nasao na drugom forumu, ali opet to je do onoga kako je provajder podesio modem, nazovi i neka ti oni to srede fino.....

ma hoce 100%, ne sjecam se tacno ali cini mi se da su i meni zeznuli bili pa sam morao zvati d aoni nesto resetuju, poslije sve ok bilo, to jos dok je gnet bio provajder.......

Član
a da sam znao da ce ovoliko zapetljati, ne bi kupio nema sanse.... bolje da sam popio i ove pare :D
al eto... ako sutra ne naprave mi ovo... prodajem i onda cu ih popiti :)

Član
ma ajde ne kukaj :D sutra nazovi podrsku za korisnike interneta, reci liku sto ti se javi da trebas postaviti postavke routera, on ce ti reci gdje sta trebas upisati kad otvoris onaj setup. znam da sam i ja tako morao kad su nesto mijenjali...

Član
e sad fakat moze lock, napravio sam.... do racunara je nesto bilo... instalirao Win7 ponovo i prikljucio sve kako treba, klonirao MAC adresu i sad radi odlicno ;)

Član
zen_3dom je napisao(la):
hajd super da si rijesio..... napokon,,,,,

izludio sam dok nisam napravio.. al eto, vrijedilo je :cool:
i da kazem, ova telemach tehnicka podrska korisnicima.... nikad debilnijih ljudi nisam vidio u zivotu, ne zna sta je router.... eto, toliko o njihovoj pomoci ;)

Član
sub3r je napisao(la):
zen_3dom je napisao(la):
hajd super da si rijesio..... napokon,,,,,

izludio sam dok nisam napravio.. al eto, vrijedilo je :cool:
i da kazem, ova telemach tehnicka podrska korisnicima.... nikad debilnijih ljudi nisam vidio u zivotu, ne zna sta je router.... eto, toliko o njihovoj pomoci ;)

hahah da te nisu prebacili na one za kablovsku. meni lik sve objasnio gdje cu sta klikat, gdje sta upisat :D

ti ocito na nekog debila naletio :icon_biggrin:

Član
ma spusti mi frajer, kaze provjeri konfiguraciju routera i spusti xD
al eto, do mog racunara je bilo :)

Član
vezano za te podrske... najjaci su u telecomu, ali opet oni su se i ogradili, jer u ugovoru, stoji da oni nemaju nista sa stimanjem wirelesa i "kopcanjem" vise racunara, pogotovo ako nije njihov router i sl... njihovo je da isporuce modem nastiman da jedan komp ide na net i to je to... po njima je to njihova dobra volja, kada objasnjavaju i dodju ljudima kuci da stimaju i prikopcaju...

al hajd, nek si to nastimao ;)

Pa i ne trebaju imati nista, ne bi bilo lose da i to naplacuju, jer zasto bi se oni zajebavali oko toga, kada je njihovo da obezbijede konekciju na toj lokaciji, a koliko ti imas kompjutera nije njihova stvar. Monteri imaju svoju platu, a hoce li oni nastimati za vise racunara je njihova dobra volja, mada sada i dijele routere, tako da je potrebno ubosti samo kablo i imas net i na drugom kompjuter ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.