wireless router TL-WR340G

wireless router TL-WR340G

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
jel ima neko ovaj wireless router TP-LINK TL-WR340G, kakva su iskustva s njim.. jel moze emitovati wifi signal do kreveta od kompa :D

Član
govorilo se o tp linku... best buy, jednostavan, povoljan, prosjecnom korisniku i vise nego dovoljan ;)

Član
imam ga ja salje signal iz jedne u drugu kucu i signal i vise nego dobar samo sto je kod mene tp link wr541g

Član
kod mene je taj isti. ja ga koristim da prikljucim 2 kompa kablovima, ali cesto buraz koristi wireless preko moba iz skroz druge sobe i signal je sasvim ok. tako da se meni za sad poprilicno dobro pokazao

Član
eh, kupio ja.... sad ako moze step by step kako se to napravi... ja kako god spojim, il mi ne moze interent na kompu, ili ne moze da se otvore ove postavke routera na http://192.168.1.1/

hajmo znalci :D

kao prvo, ako si cackao sta, uradi mu restart preko dugmeta odzada, onda uzmi knjizicu i vidi da li je taj IP za pristup njemu (a cini mi se da jeste), onda skopcaj samo komp i router, unesi IP i udji u konfig, e sad zavisno sta hoces i koja ti je vrsta konekcije to i napravis, ako je ADSL recimo, moras u ruteru kreirati konekciju, unijeti username i pass, zatim sacuvati to.... a onda jos za wlan mozes postaviti pass i to je to, ako nemas konekciju na internet, tj cim upalis komp odmah si na netu, onda samo trebas pospojiti sve kako treba i staviti pass na wlan, ako hoces

Član
zen_3dom je napisao(la):
ako nemas konekciju na internet, tj cim upalis komp odmah si na netu, onda samo trebas pospojiti sve kako treba i staviti pass na wlan, ako hoces

a kako treba... ja sam ovako spajao
wan port na routeru sa lan portom na kablovski modem
i ovaj port 1 na routeru spojio sa kompom... ovim Ethernet kablom

onda mi sve radi, mogu da napravim ovu wireless konekciju, rade sve lampice na routeru koje bi trebale... ali ne mogu nista da otvorim sa telefonom, nadjem konekciju, konekujem se na to... ali mi nista ne otvori.. i nakon nekog vremena izbaci "invalid server name".
a na kompu ne mogu otvoriti nijedne stranice... imam dole u cosku onaj zuti trougao i uzvicnik..

najvjerovatnije ti se kablovski operater (jer nisi naveo koji net koristis) veze za MAC adresu racunara.....

ako je racunar prije bio konektovan sa racunarom preko lan kabla, u podesavanjima rutera imas opciju MAC adress, tamo udji i nadji Clone MAC, tj da kloniras MAC adresu svog racunara u router, i to je to..

ako je spajan router preko USBa, onda ga spoji opet USB, a zatim iscitaj MAC adresu, ides u network places, nadjes modem i desnim klikom na njega, status pa ides Details, iscitas MAC i upises u ruter da to bude njegova MAC adresa, i to je to.....

vidi da ti na mreznoj kartici nije nastimana neka IP adresa, stavi da automatski trazi adresu, mozda te to zeza.....

na mreznu desnim klikom, properties, pa ides dole zadnje Internet protocol, nastimaj da automatski kupi sve.....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.