Windows 7 pitanje ??

Windows 7 pitanje ??

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
funky je napisao(la):
adnane, mozes kupiti 2 plocice od po 1 gigu rama, najvise sto mozes su 3 gb (jer vise ti ne prepoznaje xp i vista (osim ako su 64 bitni, mada ne vjerujem) )
uglavnom 30km ti je plocica od 1gb ddr2 rama :) a mozes kupiti i jacu graficku..
sam ram ce ubrzati rad racunara ali ne previse, znaci osjetit ces razliku, ali ona nece biti prevelika... onako srednje :)

aha,hvala :icon_biggrin: ma sad kad otvorim nekoliko programa zajedno primijetim kao nekakvo stopanje pa dok kompjuter dode sebi iznerviram se samo :D,potrazit cu malo graficke i ram pa uzeti i onda pogledati kako se to ubacuje i jel potrebna kakva instalacija ili se samo ubaci :icon_biggrin:.hvala jos jednom

Član
ram (ti je plug-n-play) samo se ubaci kod vecine maticnih, ne treba stimati u biosu... a graficku moras instalirati....

Član
Moja preporuka je svakako Windows 7, na tvom racunaru ce da radi fino bez ikakvih problema i sa gigom rama, al nadogradi jos lupam giga rama 30 km.... to nije neka investicija bog zna sta....
Koristim Windows 7 od njegovog izlaska,prvo verzija probna, pa sad RC... rade obje bez ikakvih problema...
Sasvim solidno radi, malo sporije od xp-a al ako imas jaci racunar to neces ni primjetit, definitivno radi milion puta brze nego vista:) i ljepo izgleda...
Dosad sam pokrenuo sve igre sto sam instalirao od Soccera,Call of Duty, Wtcc racing, Dirt i slicno radi i Live for speed...:)

Sto se drivera tice nace sve otprilike, al ako ne nadze onda malo googlaj po forumima ima sve:):):)

Član
funky je napisao(la):
ram (ti je plug-n-play) samo se ubaci kod vecine maticnih, ne treba stimati u biosu... a graficku moras instalirati....

ok a za graficku sam upoznat da trebaju driveri itd.,nego zanima me kako kupiti "pravi" ram.Evo gledam po oglasima ddr2 1GB i takve bi uzeo dvije ALI me zbunjuje sta im ovo znaci npr na jednoj lupam 512MHz dok na drugoj 667Mhz,800Mhz itd,zanima me da li BILO koji ddr2 ram da kupim bez obzira na ovo Mhz hoce li mi raditi? :icon_biggrin:

i izvini svega ti sto sam "malo" naporan :D ali zanima me ovo jer imam namjeru ubrzo kupovati :icon_biggrin: ,evo slika i da li ovo zaokruzeno znaci da mogu staviti 4 plocice po npr 512MB i ovo podvuceno jel 667mhz ili je kod mene ovaj sadasnji ram 512MB a 333Mhz i ako jeste da li mogu npr kupiti ddr2 ram 1GB 667Mhz npr ,hoce li sta smetati ako kupim veci Mhz :icon_biggrin:
77187915.jpg

Član
nece smetati, samo sto vise mhz to je skuplji i "brzi"...
a kod tebe podrzava 667mhz cini mi se, steka mi net pa ne mogu traziti specifikaciju tvoje maticne ploce... uglavnom sto vise mhz veca je brzina ram.a, ne toliko, ali eto :)

Član
U mene je dosta slabi comp. pa radi normalno brzi i bolji od Viste 100 puta.....u mene je Win 7 Ultimate extra program sve ide normalno nema nikakvih bagova,slobodno instal........;)

Član
To adnane sto te buni je frekvencija rada memorije, sto vece to bolje. Radit ce ti sve i ako kupis plocicu koja radi na vecoj frekvenciji, ali nije preporucljivo mijesati ih. Ako vec to zelis, onda prodaj tu sto imas, i kupi dvije plocice po 1 GB, sto ti je nekih 70-80 maraka, preporucljivo neki bolji brand kao Kingston, G.Skill itd... o skupljim necu pricati sada :D, znaci preporucljivo je da gledas neke od boljih proizdvojaca, i takodjer ne valja mijesati proizvodjace, bez obzira ako su obje plocice istog kapaciteta... Dvije plocice po gigabajt radit ce u dual channel-u ko doxa... Ta tvoja ti PC samo usporava, da su ti dvije po 256 MB bio bi ti PC malkice brzi, a da ne pricam o vecim kapacitetima. Eto imas moj prijedlog, PC ce ti biti zahvalan ;)

Član
hvala vam jos jednom..skinucu widows 7 da probam..prije toga cu uzet jos malo rama ..uzecu 1 gb ...pa cu imat 2 ..oce bit dovoljno da mi fino radi windows 7 ..a kasnije cu uzet hdd ...sta kazete:cool:

Evo i od mene malo (pisano s Win 7 :icon_biggrin:)
Win 7 koristim od Beta 7100 verzije, za operativni nemam sta reci sem.... PERFEKCIJA
Ovaj put su se stvarno potrudili i napravili nesto kako treba. Vista je bila promasaj, to je nesto kao Milenium u svoje vrijeme, samo prelaz.
Sto se tice specifikacija kompisa koji vam je neophodan za rad, pozeljan je dual core pa na dalje, recimo 1.6 bi mogao proci, sto vise to bolje.
Sto se tice rama, hmmm, sto vise to bolje, optimum je nekih 2GB, moze raditi i na manje ali bi to bilo usporeno strasno, bez nekih vizuelnih dodataka itd. Moja preporuka je min 3GB, ja trenutno koristim 4GB DDR2 na 1066MHz i prilicno sam zadovoljan, istovremeno rezem DVD i igram GRID Race driver na rezoluciji 1680x1050 i nemam nikakvih problema, ni najmanje stopanje.

Trenutno koristim Win 7 OEM x64 version (licensna ver - ako se moze tako nazvati ova OEM), jer je ovaj win bez Updeta nista, barem meni, drajvere ne trazim ni za sta sto prikljucujem, sve sam radi, ukoliko nema drajver nalazi ga u roku od 20min na netu (imao sam takvih slucajeva jer svasta stavljam u komp od komponenata)
P.S.Preporucujem ga svakome - nece pozaliti

Član
Evo malo linux-a, kolega s faxa... linux boy i njegove adaptacije na Debianu :cool:

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/nJR1DoKZkYo&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/nJR1DoKZkYo&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.